Teknoloji

Facebook video oynatıcısını yeniledi

facebook

Facebook Live çılgınlığı artık geçmişte kalmış olsa da, Meta platformu daha “video dostu” haline getirmek için çalışmaya devam ediyor. Şirket, Facebook’ta Reels, uzun içerik ve canlı videolar için yeni bir oynatıcının duyurusunu yaptı.

En büyük değişiklikliklerden biri, Facebook’un yatay videoları bile tam ekranda gösterecek olması. Videolar otomatik olarak dikey şekilde oynatılacak, ancak kullanıcılar telefonlarını yan çevirdiklerinde video yatay olarak ekranı dolduracak.

facebook

Tıpkı TikTok’ta olduğu gibi, Facebook’ta da ekranın alt kısmında video içinde hızlı bir şekilde ilerlemeyi sağlayacak bir kaydırıcı sunulacak. Güncelleme, Netflix gibi platformların uygulamalarında da mevcut olan 10 saniye ileri veya geri atlama seçeneği gibi bazı özellikleri de getiriyor.

facebook

Meta artık video sekmesinde ve akışta “daha alakalı video önerileri” sunulacağının da altını çiziyor. Şirket ayrıca Facebook’ta gösterilen Reels sayısını da artıracak.

facebook

Facebook yeni video oynatıcısını ilk olarak ABD ve Kanada’da sunuyor

Facebook’un yeni video oynatıcısı ilk olarak ABD ve Kanada’da iOS ve Android kullanıcılarına sunuluyor. Önümüzdeki aylarda güncelleme tüm dünyada kullanıcılarla buluşacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER