Windows 10, hâlihazırda 900 milyondan fazla cihazda kullanılıyor. Microsoft adına büyük öneme sahip bu gelişmeyi, şirketin başkan yardımcısı Yusuf Mehdi Twitter hesabından yaptığı açıklamayla duyurdu. Mehdi, son 12 aylık süreç
Microsoft, Windows'ta daha derinlemesine özelleştirme yapmayı mümkün kılan PowerToys isimli araçları Windows 10 için geri getireceğini daha önce açıklamıştı. Bu sözünü yerine getirmek için harekete geçen yazılım devi, Windows 10
Microsoft Windows 10 için tablet deneyimini yeniden tasarlamayı planlıyor. Yazılım devi 2'si bir arada dönüştürülebilir PC'ler için yeni bir tasarımı test ediyor. Yeni düzen, kullanıcı arayüzünü mevcut masaüstü tasarımına biraz
Microsoft, Windows 10 kullanıcılarına işletim sistemini yeniden yüklerken yardımcı olacak yeni bir araç sunmaya hazırlanıyor. Şirket, Windows 10'u sıfırlamak için yeni bir "buluttan indirme" özelliğini test ettiğini doğruladı. Söz konusu
Microsoft, Cortana stratejisindeki değişikliği uygulamaya devam ediyor. Dijital asistanı Xbox One'dan çıkaran şirket, bir yandan da Windows 10 işletim sistemli bilgisayarlarda Cortana için sohbet tabanlı yeni bir arayüzü test ediyor.
Microsoft, Windows 10 için hazırladığı bir şirket içi test sürümünü yanlışlıkla 32-bit cihaz sahibi tüm Windows Insider kullanıcılarıyla paylaştı. Windows Insider'ın tüm halkalarına dağıtıldığı belirtilen sürümün en ilginç yönü ise,
Bir devir kapanmak üzere. Microsoft Windows 7 için sunduğu desteği 14 Ocak 2020 tarihinde sona erdiriyor. Eğer hâlâ on yaşındaki işletim sistemini kullanıyorsanız, daha fazla güncelleme, hata düzeltmesi veya benzeri
Microsoft, 2017'den bu yana her yıl Windows 10 için iki büyük güncelleme yayınlıyor. Bu güncellemelerden biri ilkbaharda, diğeri ise sonbaharda kullanıcılarla buluşuyor. 2019'un ilk güncellemesini mayıs ayında yayınlayan şirket, şimdi
Microsoft, bir süredir dijital asistanı Cortana'nın diyaloglarda daha yetenekli hâle gelmesini amaçlıyor. Ancak yazılım devi, bir taraftan da Cortana ve Windows 10 arasındaki mesafeyi açıyor. Microsoft Cortana ve Windows 10'u
Ekim 2018 Güncelleştirmesi'nin Windows 10 üzerindeki olumsuz etkileri ortaya çıkmaya devam ediyor. Bu hataların en yenisi bilgisayarın kapanış sürecini etkiliyor. Eğer bir USB-C cihazı kapanış sırasında bilgisayara bağlanırsa veya bilgisayardan