Teknoloji

Windows 10’daki hata bilgisayarın kapanış sürecini uzatıyor

microsoft windows 10 kasım 2019 güncellemesi office

Ekim 2018 Güncelleştirmesi’nin Windows 10 üzerindeki olumsuz etkileri ortaya çıkmaya devam ediyor. Bu hataların en yenisi bilgisayarın kapanış sürecini etkiliyor. Eğer bir USB-C cihazı kapanış sırasında bilgisayara bağlanırsa veya bilgisayardan çıkarılırsa bu durum bilgisayarın kapanma süresini 1 dakikanın üstüne çıkarıyor.

Microsoft, bir destek belgesinde Ekim 2018 Güncelleştirmesi’nin USB Type-C Konvektör Sistem Yazılım Arayüzü’nde bir hata oluşturduğunu belirtti. Yazılım devi, bilgisayar kapatılırken veya uyku durumuna geçerken yeni bir çıkarma işlemi yapmak zorunda kalan arayüzün bunu kolaylıkla gerçekleştiremediğini ifade etti.

Microsoft’un konuyla ilgili açıklamasında şu ifadeler yer alıyor: “Bu hata bilgisayarın uykuya geçme veya kapanış sürecini yaklaşık 1 dakika uzatsa da, USB Type-C ile bilgisayara bağlanan cihazların diğer işlevlerine ve performansına olumsuz bir etki yapmıyor. Sistemin uyandırılmasından veya yeniden başlatılmasından sonra sistem ve USB Type-C girişleri çalışmalarına sorunsuz biçimde devam ediyor.”

Söz konusu hata çok büyük olmasa da, sinir bozucu olduğu gerçeği değişmiyor. Microsoft’un bu hatanın çözümü için herhangi bir yol işaret etmemesi de ayrıca dikkat çekiyor. Şirket, sorunun Windows 10 Mayıs 2019 Güncelleştirmesi’yle çözüldüğünü belirterek tek yol olarak yeni güncellemenin yüklenmesini öneriyor. Ancak bazı kullanıcıların donanım veya yazılımdan kaynaklanan engeller nedeniyle Mayıs 2019 Güncelleştirmesi’ni  yükleyemediğini unutmamak gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER