Teknoloji

Windows 10 Ekim 2018 Güncellemesi’nin dağıtımı durduruldu

windows 10 ekim 2018 guncellemesi

Windows 10 Ekim 2018 Güncellemesi, Microsoft tarafından hafta içinde yayınlanmıştı. Güncellemenin dağıtıma çıkmasının ardından bazı kullanıcıların yaşadıkları sorunların gündeme gelmesi de pek fazla zaman almadı.

En yeni Windows 10 güncellemesini yükleyen bazı kullanıcılar, yüklemenin ardından belgelerinin, fotoğraflarının, hatta tüm kullanıcı profillerinin ortadan kaybolduğuna dair şikayetlerini Reddit‘te, Microsoft’un kendi destek sitesinde ve başka forum sayfalarında paylaştı. Bazı kullanıcılar sorunun çözümü için geçici bir çare bulmayı başarsa da, problemin kaynağı henüz tespit edilebilmiş değil.

Microsoft şikayetlerin gündeme gelmesinin ardından gerekli adımları atma konusunda fazla zaman kaybetmedi. Güncellemeyi Windows Update aracılığıyla otomatik olarak dağıtmaya başlamayan şirket, daha da radikal bir adım atarak güncellemenin dağıtımını tamamen durdurdu. Microsoft dağıtımın geçici olarak durdurulduğunu destek sayfasında açıkladı.

Açıklamada Windows 10 Ekim 2018 Güncellemesi’nin (versiyon 1809) dağıtımının durdurulduğu ve kullanıcılardan gelen belge kaybı şikayetlerinin incelendiği belirtildi.

Windows 10 Ekim 2018 Güncellemesi neler getiriyor?

Windows 10 Ekim 2018 Güncellemesi ile gelen özellikler arasında telefonla daha yakın çalışma imkanı sağlayan Your Phone uygulaması, bulut tabanlı pano, SwiftKey desteği öne çıkıyor. Dağıtımı şimdilik duran güncellemenin getirdiği yeniliklerle ilgili detaylı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER