Teknoloji

Windows 10 bir milyar cihaz hedefine yürümeye devam ediyor

microsoft windows 10 kasım 2019 güncellemesi office

Windows 10, hâlihazırda 900 milyondan fazla cihazda kullanılıyor. Microsoft adına büyük öneme sahip bu gelişmeyi, şirketin başkan yardımcısı Yusuf Mehdi Twitter hesabından yaptığı açıklamayla duyurdu.

Mehdi, son 12 aylık süreç içinde Windows 10’un yüklü olduğu cihaz sayısının şimdiye kadarki en yüksek artışı gösterdiğinin altını çizdi.

900 milyon cihazın bir işletim sistemi için etkileyici bir rakam olduğu rahatlıkla söylenebilir. Thurrott’un tahminine göre, mevcut hızın korunması durumunda Windows 10’un yüklü olduğu cihaz sayısının 2020’nin başları itibarıyla 1 milyara ulaşması bekleniyor.

Windows 10 2015’te yayınlanmıştı

Microsoft’tan mart ayında yapılan açıklamada, Windows 10’un 800 milyon cihazda yüklü olduğu belirtilmişti. Bu da şirketin yeni duyurusunu biraz daha anlamlı kılıyor. 6 ay gibi bir süre içinde yüklü olan cihaz sayısının üstüne 100 milyon daha koymak, etkileyici bir iş gibi görünüyor.

Microsoft’un hâlihazırdaki en yeni işletim sistemi, 2015’te yayınlanmıştı. Şirket, Windows 10’un yüklü olduğu cihaz sayısının bir milyara ulaşması hedefini daha o dönemde gündeme getirmişti. Bir milyar cihaz hedefine üç yıl içinde ulaşılması amaçlansa da, daha sonra bu hedef revizyondan geçmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER