Teknoloji

Windows 10 bir milyar cihaz hedefine bir adım daha yaklaştı

microsoft windows 10 kasım 2019 güncellemesi office

Microsoft’un yaptığı son duyuruya göre, Windows 10 şu anda dünya çapında 800 milyon cihazda çalışıyor. Bu sayı sadece geleneksel masaüstü ve dizüstü bilgisayarları değil, aynı zamanda Surface Pro gibi hibrit cihazları ya da Xbox One X gibi konsolları ya da hâlâ yaşam döngüsü sona ermiş, ancak çalışmaya devam eden ve bu yılın sonunda güvenlik güncellemeleri almayı bırakacak Windows 10 Mobile cihazlarını kapsıyor.

800 milyon, Windows 10’un dünya çapındaki en popüler masaüstü işletim sistemi unvanını rahatlıkla elde ettiğini gösteriyor. Ancak Microsoft’un 2015 yılında bu işletim sistemini yayınlarken koyduğu; iki ila üç yıl içinde bir milyar cihazda yüklü olma hedefinden az da olsa geride kalıyor. Microsoft, mobil versiyon olan Windows 10 Mobile’ın gösterdiği başarısızlığın ardından koyduğu süreyi bir yıl kadar uzatmak zorunda kalmıştı.

Windows 10 geçen yılın sonlarında popülaritede Windows 7’yi geçmeyi başarmış ve en popüler Windows versiyonu hâline gelmişti. Net Applications‘a göre şu anda PC’lerin yüzde 40’ını aşan bir oranında yüklü durumda bulunuyor. Windows 7 ise yüzde 38.5 ile ikinci sırada yer alıyor. MacOS’in en popüler versiyonu olan 10.14 Mojave ise yüzde beşin altında bir paya sahip durumda.

İLGİLİ HABERLER