Teknoloji

Microsoft Windows 10 Mobile desteğini aralık ayında sonlandıracak

microsoft windows 10 mobile

Microsoft Windows 10 Mobile cihazlar için sunduğu desteği aralık ayında sonlandırmaya hazırlanıyor. Şirket, Windows 10 Mobile için yeni özellik veya donanım geliştirmeyeceğini 2017’de açıklamıştı. Yazılım ve güvenlik güncellemelerinin ise devam edeceği belirtilmişti. Söz konusu güvenlik güncellemeleri de 10 Aralık 2019 itibarıyla durdurulacak ve Windows 10 Mobile yüklü cihazlar bu tarihin ardından güncellenmeyecek.

Yazılım devi, Windows 10 Mobile kullanıcılarına iOS veya Android işletim sistemli cihazlara geçiş yapmalarını tavsiye ediyor. Microsoft’un aralık ayında Windows 10 Mobile’ın fişini çekmesinden sonra ayarlar ve bazı uygulamalar için cihaz yedekleri üç ay daha desteklenecek. Bu destek de 10 Mart 2020 itibarıyla sonlandırılacak. Microsoft’tan yapılan açıklamada, fotoğraf yükleme ve cihaz yedekleme gibi servislerin desteğin kesilmesinden sonra 12 ay boyunca daha çalışabileceği ifade edildi.

Microsoft, Windows Phone 8.1 desteğini 11 Temmuz 2017 itibarıyla kesmişti. Dolayısıyla Windows 10 Mobile için de böyle bir karar alınmış olmasına pek şaşırmamak gerekiyor. Hâlihazırda Microsoft’un mobil stratejisinde iOS ve Android için uygulama ve servis geliştirmek önemli bir yer tutuyor.

Microsoft Windows 10 Mobile için desteği sonlandıracak olsa da, yazılım devi Android’i Windows’un mobil versiyonu olarak konumlandırmış gibi görünüyor. Android için bir başlatıcı geliştiren Microsoft, uygulama yansıtma desteği de sunmuştu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER