Teknoloji

Microsoft’tan Windows 10 için yeni Cortana uygulaması

Microsoft, Cortana stratejisindeki değişikliği uygulamaya devam ediyor. Dijital asistanı Xbox One’dan çıkaran şirket, bir yandan da Windows 10 işletim sistemli bilgisayarlarda Cortana için sohbet tabanlı yeni bir arayüzü test ediyor. Yeni arayüzü getiren uygulamanın beta versiyonu, geçtiğimiz ay ortaya çıkmıştı. Test kullanıcılarına açılan uygulamayla hem yazılı hem de sesli sorgular gerçekleştirilebiliyor.

Daha sohbet odaklı şekilde tasarlanan uygulama, Microsoft’un Cortana’ya yönelik yeni yaklaşımında önemli bir yer tutuyor. Yazılım devi, dijital asistanını Windows 10’un yerleşik arama deneyiminden uzaklaştırırken; odak noktasını kurumsal kullanıcılara çeviriyor.

Windows 10 için hazırlanan yeni uygulama, Cortana’nın mevcut yeteneklerinin büyük kısmını barındırıyor. Arama yapabilme, dijital asistanla diyaloga girebilme, uygulama başlatabilme, liste yönetme, hatırlatıcı ve alarm kurma gibi özellikler yeni uygulamada da yer alıyor.

Microsoft Cortana deneyiminin tamamını yeni uygulamaya aktarmadı

Microsoft’un Windows Insider programının şefi Dona Sarkar, eski Cortana deneyiminin tüm parçalarının henüz yeni uygulamaya aktarılmadığını dile getirdi. Sarkar, Microsoft Mağaza üzerinden yayınlayacakları güncellemeyle yeni Cortana uygulamasının geliştirileceğini sözlerine ekledi.

microsoft cortanaMicrosoft yeni Cortana uygulamasını, Windows 10’un en son Fast Ring ön izlemesinde sunuyor. Uygulamanın 2020’nin ilk yarısı itibarıyla tüm Windows 10 kullanıcılarına ulaştırılması planlanıyor. Dijital asistana hem açık hem de koyu tema desteği getiren Microsoft, yeni konuşma ve dil yöntemleri sayesinde performansın da belirgin biçimde arttığına dikkat çekiyor.

İLGİLİ HABERLER