Teknoloji

Microsoft Cortana ve Windows 10’un arasına mesafe koyuyor

microsoft cortana windows 10

Microsoft, bir süredir dijital asistanı Cortana‘nın diyaloglarda daha yetenekli hâle gelmesini amaçlıyor. Ancak yazılım devi, bir taraftan da Cortana ve Windows 10 arasındaki mesafeyi açıyor. Microsoft Cortana ve Windows 10’u ayırmaya Mayıs 2019 Güncelleştirmesi ile başlamıştı.

Güncelleştirmede Cortana, Windows 10’un arama özelliğinden ayrılmıştı. Şirket şimdi de Cortana’yı Microsoft Mağaza’ya ayrı bir uygulama olarak getiriyor. Cortana’nın beta sürümü mağazada yerini alırken, bu sürecin sonunda dijital asistanın Windows 10’un yerleşik unsurlarından biri olmayabileceği ifade ediliyor.

Microsoft, söz konusu beta sürümünü Cortana’yı Windows 10’dan bağımsız biçimde güncellemek için kullanıyor. Böylelikle dijital asistanın yeni özelliklere daha hızlı şekilde kavuşabilmesi amaçlanıyor. Ancak web tabanlı bir servis olan Cortana’da temel Windows 10 değişiklikleri olmadan güncelleme yapmak en başından beri mümkündü. Microsoft’un nihai amacını anlamak pek kolay olmasa da, yapılan son hamlenin yeni Windows 10 Güncelleştirmesi’nin beta sürümüyle ilgili olduğu düşünülüyor. Söz konusu beta sürümünün yakında yayınlanması bekleniyor.

19H2 kod adlı yeni Windows 10 Güncelleştirmesi’nin testlerinin şimdiye kadar başlamış olması planlanıyordu. Yazılım devi, daha önce test sürümünün beta kullanıcılarına ilkbahar bitmeden ulaştırılacağı sözünü vermişti. Yeni güncelleştirmenin özellikleri konusunda da sessiz kalan şirket, bir yandan da 2020’nin ilk yarısında yayınlayacağı güncellemeyi test ediyor. Microsoft Cortana ve Windows 10 ayrılığı konusundaki işaretleri 19H2’nin beta sürümüyle daha net biçimde verecek gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER