Teknoloji

Windows 10 Mayıs 2019 Güncelleştirmesi yayınlandı

microsoft windows 10 kasım 2019 güncellemesi office
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Windows 10 Mayıs 2019 Güncelleştirmesi, Microsoft tarafından dağıtıma çıkarıldı. Söz konusu güncelleştirme; Windows 10’a açık renkli bir tema, Kaomoji desteği, Sandbox özelliği, Cortana ve Windows aramasının ayrılması gibi yenilikleri getiriyor.

Microsoft, güncelleştirmeyi test kullanıcılarına ulaştırmaya geçtiğimiz ay başlamıştı. Yazılım devi böylelikle potansiyel sorunların tespiti ve çözümü için kendisine bir zaman aralığı oluşturmuştu. Test döneminin tamamlanmasının ardından güncelleştirme tüm kullanıcılara açıldı.

Microsoft yeni güncelleştirmesiyle birlikte Windows sürümlerinin ne kadar sağlıklı çalıştığını gösteren bir paneli de kullanıma sundu. Söz konusu panel sayesinde hem Mayıs 2019 Güncelleştirmesi’nin hem de diğer aylık güncellemelerinin dağıtım ve potansiyel sorun bilgilerini görmek mümkün oluyor. Microsoft’un bu temkinli tutumunun altında ise Windows 10 Ekim 2018 Güncelleştirmesi’nin başına gelenler yatıyor. Söz konusu güncelleme, bazı dosyaları sildiğinin anlaşılmasının ardından geri çekilmiş ve gerekli düzeltmelerin yapılmasının ardından tekrar dağıtıma çıkmıştı.

Windows 10 Mayıs 2019 Güncelleştirmesi doğrudan Windows Update üzerinden indirilebiliyor. Ayarlar > Güncelleştirme & Güvenlik > Windows Update adımlarını izleyerek Microsoft’un en yeni Windows 10 Güncelleştirmesi’ne ulaşmak mümkün oluyor.

İLGİLİ HABERLER