Teknoloji

Windows 10’un yeni Başlat menüsü yanlışlıkla sızdırıldı

windows 10 baslat menusu

Microsoft, Windows 10 için hazırladığı bir şirket içi test sürümünü yanlışlıkla 32-bit cihaz sahibi tüm Windows Insider kullanıcılarıyla paylaştı. Windows Insider’ın tüm halkalarına dağıtıldığı belirtilen sürümün en ilginç yönü ise, Windows 10’un yeni Başlat menüsü tasarımını ortaya çıkarması.

32-bit sistemler çok fazla kullanılmasa da, yaşanan durumun Microsoft adına biraz utanç verici olduğu söylenebilir. Yeniden tasarlanan Başlat menüsü ise Live Tiles tasarımının kullanılmaması nedeniyle önem taşıyor. Buna rağmen, Microsoft’un Başlat menüsünden Live Tiles’ı kısa vadede çıkarıp çıkarmayacağı şu an için bilinmiyor. Yeni sürümde Windows 10’un emoji seçme menüsüne yerleştirilmiş bir GIF arama aracı da bulunuyor.

Microsoft, bu tarz bir hatayı ilk defa yapmıyor. Yazılım devi, 2017’de de Windows 10’un mobil ve PC sürümlerinin şirket içi versiyonlarını yayınlamış ve bu durum bazı cihazların yeniden başlatma döngüsüne girmesine sebep olmuştu. Bu hatayı hızla fark eden Microsoft, sorundan etkilenen kullanıcılara bir cihaz kurtarma aracı sunmuştu.

Microsoft, şirket içi Windows 10 sürümünün yanlışlıkla yayınlanması konusunda henüz kapsamlı şekilde bilgi vermiş değil. Windows Insider’ın şefi Dona Sarkar tarafından yapılan açıklamada, konunun incelendiği belirtildi.

İLGİLİ HABERLER