Teknoloji

Microsoft Windows 10’u yeniden yüklemeyi kolaylaştıracak

windows 10 ekim 2018 guncellestirmesi

Microsoft, Windows 10 kullanıcılarına işletim sistemini yeniden yüklerken yardımcı olacak yeni bir araç sunmaya hazırlanıyor. Şirket, Windows 10’u sıfırlamak için yeni bir “buluttan indirme” özelliğini test ettiğini doğruladı. Söz konusu özellik, işletim sisteminin yeniden yüklenmesinin gerektiği durumlarda süreci hızlandıracak. Henüz herkese açık testlere başlamayan Microsoft, özelliğin çökmüş bir cihaza ön yükleme yapıldığı sırada ortaya çıkacağını açıkladı.

Microsoft’un bahsettiği sistem, akıllara Apple’ın macOS’i yeniden yüklemek için kullandığı sistemi getiriyor. Mac sahipleri, macOS’i buluttan bir kopya indirerek tekrar yükleyebiliyor. Microsoft, benzer bir teknolojiyi Surface serisinde kullanıcılarına sunuyor. Surface cihazına Windows 10’u tekrar yüklemek isteyenler, “buluttan kurtar” seçeneğinden yararlanabiliyor.

Windows için hazırlanan destek araçlarının büyük kısmında işletim sisteminin bir kopyası, bölünmüş sabit diskin bir bölümünde saklanıyor. Bazı sistemlerde ise bulut veya USB anahtarıyla yeniden yükleme yapmak için üçüncü taraflar kullanılıyor. Microsoft, farklı dizüstü bilgisayarlarda karşılaşılabilecek sorunların daha kolay çözümü için böyle bir sistem geliştirmeyi seçmişe benziyor.

Windows 10 önümüzdeki dönemde “hafifleyecek”

Bu özelliğin Windows Lite ve Windows Core OS için yürütülen çalışmalarda önemli bir yere sahip olması bekleniyor. Microsoft, Windows 10 için Chrome OS’e benzeyen sadeleştirilmiş bir versiyon geliştiriyor. İşletim sisteminin yeniden yüklenmesi için USB cihazlara ihtiyaç duyulmaması, Windows Lite ile çalışan cihazlara ciddi bir kolaylık sağlayabilir.

İLGİLİ HABERLER