Teknoloji

Yeni Windows 10 güncellemesinin detayları ortaya çıkmaya başladı

windows 10 ekim 2018 guncellestirmesi

Microsoft, 2017’den bu yana her yıl Windows 10 için iki büyük güncelleme yayınlıyor. Bu güncellemelerden biri ilkbaharda, diğeri ise sonbaharda kullanıcılarla buluşuyor. 2019’un ilk güncellemesini mayıs ayında yayınlayan şirket, şimdi de yılın ikinci güncellemesi için hazırlık yapıyor. 19H2 kod adını taşıyan yeni güncellemeyi doğrulayan Microsoft, bir yandan da güncellemenin getirecekleri konusunda bilgi verdi.

Microsoft’tan verilen bilgiye göre, Windows 10’un yeni güncellemesiyle kullanıcılara performans iyileştirecek özellikler sunulacak. Yeni kurumsal özellikler ve kaliteyi iyileştirmeye yönelik değişiklikler de güncellemenin parçaları arasında yer alıyor.

Yazılım devi, yılın ikinci güncellemesinin dağıtımında da farklı bir yaklaşım izleyecek. Şirketten verilen bilgiye göre, 19H2’nin dağıtımı, tıpkı aylık yamalar gibi dağıtılacak. Böylelikle kullanıcıların çalışma takvimlerinde herhangi bir aksama yaşanmayacak. Bu durumun pek de şaşırtıcı olmadığını söylemek gerekiyor. Şirket, yeni Linux kernel’i gibi daha kapsamlı değişiklikleri 2020’nin ilkbaharında yayınlayacağı güncellemede kullanıcılara ulaştırmayı planlıyor. Kısacası değişiklikler köklü olmadığı için, güncellemenin boyutu da fazla büyük olmayacak.

19H2 güncellemesinin ilk beta sürümü, Windows 10 Insider programının üyeleriyle buluşmaya başladı. Ancak şu an için test edilen somut bir değişiklik göze çarpmıyor. Test sürecinin yolunda gitmesi durumunda güncellemenin kullanıcılarla eylül ayı itibarıyla buluşması bekleniyor. Yeni güncellemeyle birlikte Microsoft’un “pürüzsüz işletim sistemi güncellemesi” sözünün gerçekleşip gerçekleşmeyeceği zamanla anlaşılacak.

İLGİLİ HABERLER