Teknoloji

Microsoft Windows 10 için hazırladığı ilk PowerToys araçlarını çıkardı

microsoft powertoys
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft, Windows’ta daha derinlemesine özelleştirme yapmayı mümkün kılan PowerToys isimli araçları Windows 10 için geri getireceğini daha önce açıklamıştı. Bu sözünü yerine getirmek için harekete geçen yazılım devi, Windows 10 için PowerToys markası altında iki yeni aracın duyurusunu yaptı.

Bu araçlardan ilki, bir Windows tuş kısayolu rehberi. Tüm ekranı kaplayan bu rehber, aktif pencere veya uygulamada kullanılabilecek kısayolları dinamik biçimde gösteriyor. Kullanıcılar bu aracın yardımıyla Windows 10 üzerinde veya uygulamalarda işlerine yarayabilecek kısayolları hızlı şekilde keşfedebiliyor.

İkinci araç ise FancyZones isimli bir pencere yöneticisi. Çok sayıda uygulamayı yan yana çalıştıran kullanıcılar için FancyZones’un oldukça yararlı bir araç olduğu söylenebilir. Ekranda özel bölgeler belirleyen kullanıcılar, uygulamaları bu bölgelere sürükleyerek boyutlarını ayarlayabiliyor. Microsoft da hazırladığı 5 dakikalık eğitim videosuyla FancyZones’u kullanmanın farklı yollarını anlatıyor. FancyZones’un şu an için birden fazla monitör ayarını desteklemediğini belirtmekte fayda var.

Microsoft PowerToys araçlarını GitHub’da sunuyor

PowerToys’un geri dönüş haberi, Windows hayranlarını oldukça sevindirmişti. Yayınlanan ilk iki araç da bu geri dönüşün somut göstergeleri olmaları açısından önem taşıyor. Yeni PowerToys araçlarını açık kaynaklı olarak GitHub’a yerleştiren Microsoft, bu araçların sayılarını önümüzdeki dönemde artıracak.

İLGİLİ HABERLER