DosyaManşetler

IFA 2017: Samsung, LG, Sony, Asus ve diğerlerinden neler bekliyoruz?

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Avrupa’nın geleneksel tüketici elektroniği fuarı IFA Berlin’de başlıyor. Yaklaşık bir hafta boyunca, tam da okula dönüş zamanının başlangıcında ve piyasanın canlanmaya başlamasının hemen öncesinde, teknoloji dünyasının önde gelen şirketleri ve diğerleri en yeni ürünlerini Almanya’nın başkentinde sergileyecekler.

IFA, Avrupa’nın en büyük tüketici elektroniği fuarı olma özelliğini taşıyor. Bu fuar bazı şirketler için önemli duyurular için mekan olarak seçiliyor. Teknoblog olarak bu yıl da geçen yıllarda olduğu gibi IFA’yı uzaktan izlemek zorunda kalıyoruz. Ancak yine de Berlin’deymiş gibi, yenilikleri ve haberleri en hızlı şekilde size aktaracağız.

Bu dosya yazısında IFA 2017 beklentilerini, hangi şirketin tüketici elektroniği fuarında neleri tanıtmayı planladığını detaylandırıyoruz.

SAMSUNG

Samsung eskiden amiral gemisi Note telefonunu IFA’da tanıtmayı tercih ederdi. Ancak son 2-3 yıldır fuarın beklenmediğini görüyoruz. Bu yıl da Galaxy Note 8 geçen hafta New York’ta düzenlenen bir etkinlikte tanıtıldı.

Ancak Samsung IFA’yı boş geçmeyecek. IFA 2017 kapsamında bir etkinlik düzenleyecek olan Samsung, Note 8 lansmanının sonunda Almanya’daki fuarda yeni nesil giyilebilir ürünlerini tanıtacağının işaretini vermişti.

Samsung’un akıllı saat serisini iki yeni ürünle tazelemesi bekleniyor. Samsung Gear Fit 2 Pro, daha önce ortaya çıkmış, hatta Samsung da Note 8 lansmanında bu ürünün işaretini vermişti. Gear Fit 2’nin takipçisi olacak bu yeni ürün özellikle yüzme aktivitelerinin takibiyle öne çıkacak.

Ayrıca Samsung’un Gear S serisine Gear Sport adlı yeni bir akıllı saat eklemesi planlıyor. Bu saat hakkında çok fazla detay sızmadı, ancak antrenman aktivitelerine normal Gear S3’e göre daha fazla odaklanması bekleniyor.

ASUS

Asus, Google’ın Tango AR platformuna sahip olan ZenFone AR modelini temmuz ayında yurt dışında satışa sunmuştu. Bu ay içinde ise yeni ZenFone 4 modellerini çıkarmıştı. Sonuç olarak IFA’da yeni ZenFone akıllı telefonlar beklemiyoruz. Zaten Asus, IFA’da genellikle en yeni akıllı saat modellerini tanıtmakla ilgileniyor. Bu nedenle bu yılın fuarında ZenWatch 3 modelinin takipçisini görebiliriz.

Giyilebilir ürünler ve telefonların dışında, Asus’ın ROG (Republic of Gamers) markası altında birçok yeni PC oyun donanımını çıkardığını da görebiliriz. Şirketin ZenBook 3 Deluxe modeli yeni yeni yurt dışında satışa sunulmaya başladı. Bu nedenle herhangi bir yeni amiral gemisi ultrabook modeli de beklemiyoruz

Bu arada ağ yönlendiricisi ve benzeri diğer ürünler tarafında da duyurular görebiliriz.

MOTOROLA

Motorola’nın IFA’da X4 modelini tanıtması bekleniyor. Daha önceki sızıntılar Moto X4’ün çift kamera, kavisli ekran, Qualcomm Snapdragon 630 yongaset gibi özellikler barındıracağını işaret etmişti. Moto X4‘ün amiral gemisi Z serisi Motorola cihazlarının hemen altında konumlandırılması bekleniyor.

SONY

Sony’nin IFA’da bu yıl iki yeni telefonu; Xperia XZ1 ve XZ1 Compact‘ı tanıtması bekleniyor. Sızıntılar Sony’nin alışılmış telefon tasarımını tercih edeceğini gösteriyor. 5.2 inç Full HD ekran, Snapdragon 835 işlemci, 19 megapiksel kamera gibi özellikler Xperia XZ1’de bulunacak. Görünüşe göre, Sony diğer üreticilerinin geçiş yapmaya başladığı çerçevesiz ekran ve çift arka kamera eğilimlerinden uzak durmayı sürdürecek.

LG

LG IFA 2017’de yeni V30 Android telefonunu tanıtacak. LG V30 ile ilgili onlarca sızıntı gördük. Görünüşe göre, geçen yılın V20’sine sağlam bir takipçi geliyor. Dedikodusu yapılan özellikler arasında 6 inç, çerçevesiz OLED ekran, çift arka kamera, arkada parmak izi okuyucusu bulunuyor. Bu arada LG’nin Quad DAC dijital-analog dönüştürücüsü de unutulmuyor. LG V30, Güney Koreli şirketin şimdiye kadar IFA’da gerçekleştirdiği en önemli duyurulardan bir tanesi olacak.

LENOVO

Lenovo IFA zamanında Yoga serisini yenilemeyi seviyor. Bu yıl da durumun farklı olmayacağını tahmin ediyoruz. Geçen yıl kenardan kenara uzanan ekrana sahip Yoga 910 modeli gelmişti. Yoga 910‘un takipçisi olacak cihazın daha ince ekran çerçevesiyle Dell’in çekici XPS 13 modeline biraz daha yaklaşmasını bekliyoruz. Hatta bu yeni bilgisayar Dell XPS 13’ün yenilenmiş versiyonları gibi Intel’in 8’inci nesil işlemcilerini barındırabilir. Bu arada Lenovo’dan orta segment dizüstü bilgisayarlar da bekliyoruz.

MICROSOFT

Microsoft şimdiye kadar IFA’da kapsamlı şekilde boy göstermezdi. Ancak bu yıl durum biraz farklı olacak gibi görünüyor. Microsoft IFA süresince Dell, Lenovo ve HP gibi OEM iş ortaklarıyla Windows Mixed Reality başlıkları duyuruyor. Microsoft’un fuarda çeşitli fırsatlarla kendisini göstermesini beklemek gerekiyor. Odak noktası ise yıl sonunda piyasaya çıkması beklenen VR ürünleri olacaktır.

Ayrıca Intel’in en yeni işlemcilerini içeren çeşitli PC’leri de bekliyoruz. Bu arada Microsoft ve Qualcomm’un ARM işlemcili dizüstü bilgisayarlarını da bekliyoruz. Asus, HP ve Lenovo’nun bu tür dizüstü bilgisayarlar üreteceğini biliyoruz. Belki IFA’da bunlar hakkında da bir şeyler duyabiliriz.

DİĞERLERİ

IFA teknoloji şirketlerinin en yeni ev elektroniği ürünlerini tanıtmaları için de önemli bir fırsat niteliğini taşıyor. Aslında beyaz eşyalar her zaman ilgi çekici olmuyor, ancak akıllı evlerin giderek revaçta olduğu bir dönemde ilginç ürünler karşımıza çıkabilri. Bu arada IFA’da yepyeni 4K ve HDR destekli TV’leri de görmeye hazır olun. Hoparlörler ve kulaklıklar da dikkat çeken ürünler arasında yer alacaktır.

IFA 2017 ile ilgili ilgi çekici ve önemli gelişmeleri fuar süresince Teknoblog’da bulacaksınız. IFA 2017 konu etiketini sürekli takip etmenizi öneririz.

İLGİLİ HABERLER