Eğlence

Apple 4K film fiyatları için Hollywood ile mücadele ediyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple 4kApple’ın eylül ayında düzenleyeceği etkinlikte yeni iPhone modelleri ve üçüncü nesil Apple Watch ile birlikte 4K çözünürlük desteğine sahip Apple TV’yi de tanıtması bekleniyor. Cupertino merkezli şirketin yeni Apple TV ile uyumlu içerikler için de film stüdyolarıyla görüştüğü söyleniyor. The Wall Street Journal’da yer alan habere göre, Apple 4K içerikleri ABD’de 19.99 dolar karşılığında iTunes üzerinden kullanıcılarına sunmak istiyor. Ancak Hollywood stüdyolarının bu isteğe karşı çıktığı ve 4K içerikler için ekstra olarak 5 ila 10 dolar daha istediği iddia ediliyor.

Görüşmelere katıldığı söylenen bir film stüdyosu yöneticisinin “Apple’a iPad’lerini hangi fiyattan satacağını söyleyemem.” şeklinde konuştuğu öne sürülüyor. Apple bu tarz servislerde genellikle düşük fiyat politikasını tercih ediyor.

Şirket böylelikle daha fazla müşteri çekmeyi ve uzun vadede kârını artırmayı amaçlıyor. Ancak stüdyolar da kendi kârlarını korumak adına yüksek kaliteli içerikler için daha yüksek fiyatlar belirlemeyi tercih ediyor.

Apple 4K ve HDR destekli Apple TV ile pazar payını yeniden artırmayı amaçlıyor

Apple 4K ve HDR desteğine sahip yeni Apple TV ile set üstü kutu pazarındaki gücünü yeniden toplamayı amaçlıyor. Apple TV, 4K içerik desteğinin eksikliği nedeniyle son zamanlarda Amazon Fire TV ve Roku gibi ürünlere karşı kan kaybediyor.

İLGİLİ HABERLER