Teknoloji

Wacom’un yeni çizim tableti Samsung OLED ekran kullanıyor

wacom movink

Wacom ve Samsung Display, çizim tabletleri alanında önemli bir iş birliği ile karşımıza çıkıyor. Samsung Display, OLED ekran konusunda dünya lideri olup neredeyse tüm markaların cihazlarında tercih ediliyor. Bu ortaklık, Wacom’un OLED ekranlı ilk çizim tabletini piyasaya sürmesiyle somut bir şekle bürünüyor. Samsung’un bu alandaki uzmanlığı, Wacom’un yeni tableti Movink‘e eşsiz bir görüntü kalitesi sağlıyor.

Movink, Wacom tarafından geliştirilen ve OLED ekran teknolojisine sahip ilk ürün. Samsung Display tarafından tedarik edilen bu OLED ekran, tabletin hem daha hafif hem de daha ince olmasını sağlıyor. 13 inç boyutundaki bu panel, Full HD çözünürlük, 10-bit renk derinliği ve 100.000:1 kontrast oranı sunuyor.

Movink’in renk doğruluğu da dikkat çekici. DCI-P3 renk alanının %100’ünü ve Adobe RGB renk alanının %95’ini kapsayan tablet, Delta E değeri 2’nin altında bir renk doğruluğuna sahip. Wacom, Movink ekranını fabrika çıkışı kalibre ederek Pantone ve Pantone SkinTone sertifikalarıyla renk doğruluğunu onaylatmış. Ayrıca, Wacom Color Manager uygulaması ile ek renk kalibrasyonu yapılabiliyor.

OLED ekranın avantajları sadece görüntü kalitesiyle sınırlı değil. Geliştirilmiş kalem takip doğruluğu ve algılama yüksekliği sunan Movink, bunlara ek olarak ışık sızıntısı ve dalgalanma sorunlarına da son veriyor. Çizim yaparken daha sessiz ve serin çalışan tablet, sık kullanılan araçlara hızlı erişim sağlayan iki özelleştirilebilir düğme ile donatılmış.

Tablet, Gorilla Glass ile korunan ekranı ve magnezyum alaşımı gövdesi ile dayanıklılık sunuyor. Movink ile birlikte gelen Pro Pen 3 kalemi ise hassasiyet ve eğim algılama özellikleriyle dikkat çekiyor. Kalem ucu, görünürlüğü artırmak için özel olarak tasarlanmış.

Movink, Samsung’un S Pen kalemi ile uyumlu. Dual Pen teknolojisi sayesinde Samsung dâhil, Dr. Grip, Lamy ve Staedtler gibi diğer markaların ekran kalemleriyle de uyumlu çalışabiliyor. Wacom’un çizim ve yazma teknolojisi, S Pen ile birlikte gelen tüm Samsung telefon ve tabletlerde kullanılıyor.

Movink, Android, ChromeOS, macOS ve Windows ile uyumlu, bu da onu Samsung’un dizüstü bilgisayarları, akıllı telefonları ve tabletleri ile kullanıma uygun hale getiriyor. Cihaz, 15W güç alabilecek bir USB Type-C kablosu aracılığıyla ana cihaza bağlanıyor.

Eğer 749 dolarlık bir Wacom tableti için bütçeniz yoksa, Galaxy Tab S9 da mükemmel bir alternatif olabilir. 22 bin TL civarında bir fiyata, 120Hz QHD+ ekran, basınç ve eğim hassasiyetine sahip bir S Pen, Android işletim sistemi, güçlü bir işlemci, dört hoparlör, parmak izi okuyucu, ön ve arka kameralar içeren tam teşekküllü bir tablet satın alabilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER