İncelemelerManşetler

Samsung Galaxy Tab S9 İncelemesi

galaxy tab s9 inceleme

Samsung’un yeni nesil amiral gemisi tabletleri, yani Galaxy Tab S9 Serisi, selefinden yaklaşık bir buçuk yıl sonra, temmuz ayının sonlarında resmiyet kazandı. Seriye baktığımızda, ekran büyüklüklerinden tasarıma, her bir yeni üyede seleflerine göre fazla bir değişiklik görmüyoruz. Ancak serinin “giriş seviyesi” olarak nitelendirebileceğimiz, en küçük ekranlı ve en ucuz tableti Galaxy Tab S9 için durum biraz daha farklı. Samsung, önceki yıllarda bu segmentteki tabletleri için TFT LCD ekran gibi daha düşük teknolojili bir birime yer verirken, yeni tabletle birlikte bu durum değişti. Artık Tab S9 da, daha büyük ekranlı S9 Plus ve S9 Ultra gibi Super AMOLED ekrana sahip. Bunun getirdiği deneyim ve verdiği his bambaşka. Bunun dışında Snapdragon 8 Gen 2 işlemci ile performans tarafında da beklentileri fazlasıyla karşılıyor. Galaxy Tab S9 inceleme yazısında, yaklaşık bir buçuk aydır aktif biçimde kullandığımız en yeni Samsung Android tableti ile ilgili yorumlar yer alıyor.

Samsung Galaxy Tab S9

  • Dynamic AMOLED 2X ile kristal netliğinde, göz yormayan görüntüler
  • Gerçekçi oyun deneyiminde yepyeni bir seviye için yeni nesil işlemci
  • Suya ve toza karşı dayanıklı ilk Galaxy S serisi tablet
  • Gelişmiş S Pen ve profesyonel yaratıcılık uygulamaları ile hayal gücünüzü konuşturun

Galaxy Tab S9 inceleme: Tasarım

Galaxy Tab S9, tasarım anlamında seleflerine göre çok büyük değişikliklere sahip değil. Hatta Galaxy Tab S8 ve Galaxy Tab S7’yi görmüş olanlar, bu yeni modelin çok benzer bir tasarıma sahip olduğunu hemen fark edecekler. İnce ve uzun bir yapı ile zarif bir tasarımı bir arada sunabilen Galaxy Tab S9, estetik açıdan oldukça etkileyici görünüyor. Samsung, bu denenmiş ve kullanışlılığı kanıtlanmış tasarımı sürdürerek, hem hafif hem de son derece kompakt bir cihaz sunuyor.

galaxy tab s9 inceleme

Renk seçenekleri açısından Galaxy Tab S9’da, grafit ve bej renkler mevcut. Halbuki Galaxy Tab S8 serisi bu açıdan daha zengindi; Grafit, Gümüş, Pembe ve Altın renk seçeneklerine sahipti.

Ekranın etrafını saran çerçeve, rahat bir tutuş sağlamak için en uygun genişlikte ayarlanmış. Üstelik ekranın etrafında homojen bir yapı oluşturuyor. Çerçeve kalınlığı, bu modelde en ufak bir rahatsızlık yaratmıyor. Galaxy Tab S9, ideal ekran büyüklüğü ve kompakt boyutlar arasındaki mükemmel bir denge sunuyor. Tabletler genellikle seyahatlerde veya yatakta film izlemek, TV dizileri ve diğer görsel medya türlerini görüntülemek için kullanılıyor. Bu ince cihazı kullanmak hiçbir zaman sıkıntı yaratmadı, tam tersine, Galaxy Tab S9’da medya içeriklerini izlemek ve görüntülemek bizim için her zaman keyifli oldu. Öte yandan web sitelerine bakarken veya bir şeyler okurken tableti dik biçimde tuttuğunuzda, doğal bir kağıt veya defter hissini de yakalayabiliyorsunuz.

galaxy tab s9 inceleme

Her ne kadar tasarım alışılmış olsa da, her modelde olduğu gibi bu versiyonda da bazı değişiklikler var. Arka taraftaki kameralardan biri artık yok, bu nedenle tek bir kamera ile idare etmeniz gerekiyor. Neyse ki, bu tek kamera Galaxy S23 serisinde gördüğümüz ana kameradan belirgin izler taşıyor. Artık arka tarafta sadece tek bir kamera var. Kamera adası ve onu çevreleyen metal çerçeve kaldırılmış.

Kameranın yanındaki manyetik şerit, S Pen ekran kalemini takmak için hâlâ mevcut. Buradaki mıknatıs sayesinde S Pen sıkıca tutunuyor. ve hatta basit bir ayak gibi de kullanabiliyorsunuz. Burada yeni olan şey, S Pen’in yerleştirildiği yönden bağımsız biçimde şarj ve bağlantı imkanının sunulması oluyor. Daha önce S Pen’i belirli bir yönde yerleştirmeniz gerekiyordu, ancak Tab S9 ile herhangi bir şekilde takabilir ve şarj olmasını sağlayabilirsiniz.

galaxy tab s9 inceleme

Samsung, tüm Galaxy Tab S9 Serisi tabletlerini en kapsamlı IP68 toz ve su koruma derecelendirmesiyle sunuyor. Bu koruma derecesi sayesinde, tableti bir buçuk metre derinlikte su altında en fazla 30 dakika boyunca tutmanız mümkün. Ancak normalde bu türden hareketlerden kaçınmanızı öneririz. Yine de, herhangi bir cihazda IP68 direnci olması, belirli bir iç rahatlığını ve huzuru beraberinde getiriyor.

Galaxy Tab S9 inceleme: Ekran, Ses ve Kamera

Galaxy Tab S9’un en büyük yeniliği, en başta belirttiğimiz gibi ekran tarafında bulunuyor. En küçü ekranlı ve ucuz olan Tab S9 modeli, nihayet serinin diğer tabletleri gibi Dinamik AMOLED 2X ekran teknolojisiyle geliyor. Bu sayede mükemmel kontrast ve canlı, etkileyici renkler sunuyor. Tabletleri açık alanda telefonlar kadar çok kullanmayız. Buna rağmen ekranın oldukça parlak bir görüntü sunabilmesi, dış mekanda kullanım konusunda da Tab S9’u daha güçlü hâle getiriyor. Kompakt boyutları da eklersek, Tab S9 sahada çalışanlar için fazlasıya cazip hâle geliyor.

galaxy tab s9 inceleme

Ekranın TFT LCD’den Dinamik AMOLED’e geçiş yapması büyük bir olay. Bu bile tek başına deneyimde büyük farklılık yaratıyor. Bunun dışında ekran, Tab S8’deki parametrelerin ve özelliklerin büyük çoğunluğunu koruyor. Ekran hala 11 inç genişliğinde, 1600 x 2560 piksel çözünürlük, 16:10 görüntü oranı ve 120Hz’e kadar ultra akıcı tazeleme hızına sahip. Tüm bunlar Galaxy Tab S9’u farklı türdeki içerikleri görüntülemek için fazlasıyla tatmin edici kılıyor. HDR 10+ desteği de mevcut, fakat medya içeriği HDR olmasa bile harika görüntüler elde ediliyor.

Galaxy Tab S9, sadece görsel bir şölen sunmakla kalmıyor, aynı zamanda son derece kompakt bir pakette mükemmel renkler, üstün kontrast ve maksimum parlaklık sunuyor. Görüş açıları da oldukça geniş. Ortak çalışma ve eğlence söz konusu olduğunda, bu tablet ihtiyaçlara fazlasıyla iyi şekilde cevap veriyor.

galaxy tab s9 inceleme

Samsung, Galaxy Tab S9 serisinin, önceki nesle göre %20 daha büyük hoparlör boyutuna sahip olduğunu iddia belirtiyor. Gerçekten de, Galaxy Tab S9 çok yüksek bir ses seviyesine ulaşıyor. Baslar ve tizleri genel olarak dengeli bulduk. Dolby Atmos destekleniyor, çevresel ses etkisi de gerçekten iyi. Uzun süredir Samsung ile iş birliği içinde olan AKG, dörtlü hoparlör seti üzerinde iyi şekilde çalışmış gibi görünüyor.

Kamera tarafına baktığımızda bu tablet, otomatik odaklanma özelliği bulunan 13 MP ultra geniş açılı kamera ile birlikte geliyor. Genel olarak bakıldığında bu kameranın, beklentileri iyi şekilde karşıladığını söyleyebiliriz. Elbette ki, amiral gemisi telefon kameralarının yeteneklerinden yoksun, ancak düzgün bir fotoğraf çekebilir. Özellikle belge tarama gibi işler için kullanışlı. Düşük ışıkta gürültü etkisinin hissedilmesiyle birlikte, tatmin edici fotoğraflar yakalanabiliyor. Arka kamerayla 8 kata kadar yakınlaştırma yapabilirsiniz. Ancak dijital yakınlaştırma yapıldığı için görüntü kalitesi bozulacaktır.

Galaxy Tab S9’un ön tarafında, ekranın uzun kenarına denk gelecek biçimde yerleştirilmiş olan 12MP ultra geniş açılı selfie kamerası, günlük aktivitelerinizde video görüşmeleri ve benzeri kullanımlar düşünüldüğünde muhtemelen arka kameradan çok daha önemli olacaktır. İdeal olmayan ışık koşullarında, bir miktar gürültünün ortaya çıkmasını bekleyebilir ve HDR, özellikle aşırı durumlarda pek etkileyici değildir. Ön kamerada da 8 kata kadar yakınlaştırma özelliği mevcut Videolar söz konusu olduğunda, hem ön hem de arka kameralar UHD, FHD ve HD videolar çekebilir, ancak en fazla 30fps ile sınırlıdır. Bunun da bir tablet için yeterli olduğunu söyleyebiliriz.

galaxy tab s9 inceleme

OLED ekranın gelişiyle birlikte Galaxy Tab S9’da da biyometrik kimlik doğrulama yöntemi olarak ekran içi parmak izi okuyucu kullanılıyor. Bu birim de iyi şekilde çalışıyor. Gayet hızlı, özellikle tableti yatay şekilde tutarken rahatlıkla erişebiliyorsunuz. Bu arada arzu ettiğiniz takdirde, ön kamera yardımıyla yüz tanımadan da yararlanabilirsiniz.

Galaxy Tab S9 inceleme: Performans ve Pil

Galaxy Tab S9 da, özelleştirilmiş Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy işlemcisinden güç alıyor. Bu işlemci tam anlamıyla bir amiral gemisi işlemci ve mükemmel performans ile yüksek verimliliği bir araya getiriyor. Bu, hafifçe hız aşırtılmış ve uyarlama yapılmış 3.32GHz Snapdragon 8 Gen 2 versiyonu işlemci, Galaxy S23 serisini de çalıştırıyor. Tab S9’un içinde revize edilmiş bir buhar odası bulunuyor. Bu da iki yönlü ısı dağıtımı sağlayarak Snapdragon işlemcinin daha uzun süre en yüksek performansta çalışmasına olanak tanıyor.

Performans bakımından, Galaxy Tab S9 muazzam görünüyor. Ağır oyunlarla bile kolayca başa çıkabilen şaşırtıcı bir performans sergiliyor. Uzun süre oyun oyunca tablet biraz ısınıyor, ancak bunu normal karşılamak gerekiyor. Bunun dışında kullanıcı arayüzünde gezinti, uygulamaların açılması, farklı uygulamalar arasında geçiş hızlı. Chrome gibi internet tarayıcılarında daha fazla sekme açarak masaüstü tadında bir deneyim yaşanabiliyor.

Bize inceleme için gelen Galaxy Tab S9’da 8GB RAM ve 128GB dahili depolama alanı bulunuyor. Ancak bu yeterli değilse biraz daha ödeyerek, Galaxy Tab S9’u 12GB RAM ve 256GB depolama alanı ile de alabilirsiniz. Bu, daha fazla fotoğraf, video ve diğer medya içeriği barındırmanıza olanak sağlayacaktır. Daha yüksek RAM’in de çoklu görev tarafında ek katkısı kesinlikle olacaktır. Eğer bu tableti bir dizüstü bilgisayar muadili olarak da kullanmayı düşünüyorsanız, daha yüksek seviyedeki versiyonu tercih etmeniz yerinde olacaktır. Ayrıca bir microSD kart yuvası da var, böylece cihazınızdaki mevcut hafızayı kolayca genişletebilir ve daha fazla içerik depolayabilirsiniz. Bu arada, Galaxy Tab S9’un hücresel bir versiyonu bulunmuyor. Bu tableti sadece Wi-Fi bağlantılı olarak satın alabilirsiniz.

galaxy tab s9 inceleme

Galaxy Tab S9, 8400 mAk kapasiteli bir pille ile geliyor. Bu pil, Galaxy Tab S8’dekinden 400mAh daha yüksek kapasiteye sahip. Bu küçük artış, süper verimli Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy işlemcisi ile oldukça iyi uyum sağlıyor ve Galaxy Tab S9’un tek bir şarjla uzun süre çalışmasına katkıda bulunuyor. Normal kullanımda bu tablet, size kolayca bir tam iş günü süresince hizmet verecektir. Ancak videolar, oyunlar ve web taramasından biraz daha hızlı pil ömrünü tüketiyor gibi görünüyor, bu yüzden kullanımınızı buna göre ayarlamanız yerinde olacaktır.

Tab S9’da 45W hızlı şarj desteği var. Bu sayede 8400 mAh gibi yüksek kapasiteli pili normale göre daha kısa sürede şarj edebilirsiniz. Ne var ki, bu destekten yararlanmak için ayrıca yatırım yapmanız gerekecek. Üstelik kutudan da bir güç adaptörü çıkmıyor. Ancak USB-C portlu olduğunu dikkate alırsak ve elinizdeki akıllı telefonun böyle şarj olduğunu varsayarsak, Tab S9’u şarj etmek için bir aksesuar bulmakta pek zorlanmayacaksınız.

Galaxy Tab S9 inceleme: Yazılım, S Pen, DeX

Yazılım tarafına baktığımızda Galaxy Tab S9, Samsung’un özel One UI 5.1 ve onun temelinde çalışan Android 13 ile birlikte geliyor. Bu tablet, işlevsellik açısından fazlasıyla zengin özellikler sunuyor. Samsung da kişiselleştirme konusunda birçok araç ve imkan sunuyor. Üstelik artık özelleştirilebilir kilit ekranları ve daha derin arayüz kişiselleştirme olanakları da sunuluyor. Eğer son zamanlarda One UI yüklü bir Samsung telefonu veya tableti kullanmışsanız, Galaxy Tab S9 size pek yabancı gelmeyecektir.

galaxy tab s9 inceleme

İyi haber; kutudan S Pen de çıkıyor. S Pen, not almanıza, yaratıcı ekran görüntüleri oluşturmanıza ve çok daha fazlasını yapmanıza olanak tanıyarak, fonksiyonellik açısından tamamen yeni bir seviye ekliyor. Arkadaki şarj şeridine tableti yerleştirerek rahatlıkla taşıyabilirsiniz. Burası taşımanın yanı sıra şarj işlemini görüyoruz. Kalemi tabletin yakınına getirdiğinizde Temassız Komut simgesi ekranda görünüyor ve buradan alıştığımız S Pen araçlarına erişebiliyoruz. Üstelik Galaxy Tab S9’da kapasitif ekran kalemiyle kullanılabilir olan bir dizi özel uygulama bulunuyor. Bu uygulamalar, tabletinizi iOS’a özgü GoodNotes, LumaFusion, Clip Studio Point ve ArcSite gibi uygulamalarla oldukça iyi bir şekilde kullanmanızı sağlayacaktır.

galaxy tab s9 inceleme

DeX Modu ise dizüstü bilgisayar tarzı bir kullanımı getiriyor. Bunun için Book Cover Keyboard kılıfı edinmenizi tavsiye ederiz. Samsung bize bu aksesuarı da gönderdi ve gerçekten Galaxy Tab S9’un kullanışlılığını ve verimliliğini birkaç adım öteye taşıyor. Kılıfı tablete taktığınızda DeX otomatik olarak açılıyor. Daha sonra pencereli bir kullanım, alışılmış masaüstü ve görev çubuğu gibi unsurlarla tablette bir PC deneyimi yaşanıyor. Üstelik DeX modu, normalde dikey yönde kullanım için optimize edilmiş çeşitli tablet uygulamalarının yatayda daha iyi şekilde çalışmasına katkı sunuyor. D-Smart Go, BluTV gibi uygulamalarda bunu görmek mümkün oluyor. Öte yandan Galaxy Tab S9’da çoklu görev deneyimi de gayet iyi. Yeterli miktarda RAM’in dışında kolay bölünmüş ekran yönetimi ve Çoklu Kontrol buna büyük katkıda bulunuyor.

galaxy tab s9 inceleme

Samsung’un akıllı telefonları tarafında sunduğu uzun ömürlü yazılım güncellemesi desteği tablet tarafında da var. Galaxy Tab S9 için, dört ana Android güncellemesi taahhüt ediliyor. Ayrıca beş yıl boyunca da güvenlik güncellemeleri gelecek. Yani Tab S9’un en az 2028 yılına kadar gideri var. Ayrıca Android 17’ye kadar da büyük Android güncellemelerinin gelmesini bekleyebilirsiniz.

Galaxy Tab S9 inceleme: Sonuç

  • galaxy tab s9 inceleme
  • galaxy tab s9 inceleme
  • galaxy tab s9 inceleme
  • galaxy tab s9 inceleme
  • galaxy tab s9 inceleme
  • galaxy tab s9 inceleme
  • galaxy tab s9 inceleme
  • galaxy tab s9 inceleme
  • galaxy tab s9 inceleme
  • galaxy tab s9 inceleme
  • galaxy tab s9 inceleme

Galaxy Tab S9, selefi olan Galaxy Tab S8’in tüm zayıf yönlerini iyi biçimde ele almış ve onları iyi şekilde kapatmış. Öncelikle kompakt tasarımı ve son derece güçlü özellikleri bir arada elde edersiniz. Paketin bir parçası olarak gelen S Pen, bol miktarda depolama alanı ve kullanışlı çoklu görev yeteneklerine sahip işlevsel kullanıcı arayüzü Galaxy Tab S9’un memnun edici özellikleri arasında yer alıyor.

Kamera tarafında bir tablet için isteneni sunan Galaxy Tab S9, ekranıyla kullanıcılara üst sınıf bir görsel deneyim vadediyor. Güçlü ses sistemi de bunu iyi şekilde destekliyor. Pil tarafında da tek bir günü rahatlıkla çıkarabilen bir performans görüyoruz. Snapdragon 8 Gen 2 de bu tabletin sadece bir tablet olarak değil, DeX aracılığıyla PC benzeri bir deneyim sunmasında katkısı büyük oluyor.

Galaxy Tab S9, 2023 yılında bir Android tablet almayı düşünen hemen hemen herkes tarafından göz önünde bulundurulması gereken bir seçenek. 20.999 TL’lik başlangıç fiyatıyla herkes için uygun fiyatlı bir tablet değil, ancak Samsung, genellikle sunduğu sayısız indirim ve promosyonlarla bu tableti edinmeyi kolaylaştırabiliyor. Bu nedenle çeşitli kampanyaları ve fırsatları takip etmekte fayda var gibi görünüyor.

Teknoblog'un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER