Teknoloji

Samsung Gear Sport IFA 2017’de bekleniyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung gear sportSamsung geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da IFA’da yeni akıllı saat veya akıllı saatlerini tanıtacak. Android Headlines sitesi Samsung’a ait bir FCC (Amerikan Federal İletişim Komisyonu) başvuru belgesini ele geçirdi. Söz konusu belgede Samsung Gear Sport adı verilen bir ürün yer alıyor. Söz konusu ürün henüz resmiyet kazanmadı.

FCC’ye başvurusu yapıldığına göre, bu cihaz tanıtım için de hazır demektir. Samsung, IFA’yı genellikle yeni nesil akıllı saatlerini tanıtmak için kullanır. Bu yıl da geleneğin bozulmayacağını ve yeni nesil Gear akıllı saatlerin duyurulacağını da tahmin ediyoruz.

Şimdiye kadar ortaya çıkan bilgilere göre, Gear Sport Bluetooth ve Wi-Fi desteğine sahip olacak. Galaxy markası taşımadığına göre, muhtemelen Tizen ile çalışacak. Bir akıllı saat formunda mı olacak, yoksa bir fitness takip aygıtına daha yakın mı olacak, bu kesin değil. Ancak son zamanlarda çıkan hemen hemen tüm Gear cihazlarında kendilerine has daire şekilli ekranlar tercih ediliyor. En son Gear markalı fitness cihazını bir yılı aşkın zaman önce görmüştük.

Spor odaklı bir akıllı saat mantıklı bir hamle olacaktır. Apple, son nesil ile birlikte Apple Watch’ta fitness odaklı özelliklere yoğunlaştı. Samsung’un Gear akıllı saatleri ise hâlâ birer moda aksesuarı gibi davranıyor. Yeni modeli egzersize daha uygun hâle getirmek Apple ile daha sağlam şekilde rekabet etmeyi sağlayabilir. Aynı zamanda bu sayede ürün daha fazla kişinin de ilgisini çekecektir.

Eğer Samsung spor odaklı bir saat çıkarırsa, bu cihazın başka stillerde versiynlarını da çıkardığını görebiliriz. Samsung bu yıl giyilebilir ürünler tarafında şimdiye kadar sessiz kaldı. Belki IFA ile birlikte ortamın şenlendiğini görebiliriz.

İLGİLİ HABERLER