Teknoloji

Google, Gemini ile birlikte Google Asistan’ı arkada bırakıyor

google play oyunlar

Google’ın ileri düzey yapay zeka (Yapay Zeka) ve büyük dil modeli (LLM) tarafından desteklenen yeni dijital yardımcısı Gemini, Google Asistan’ın ötesine geçmeye hazırlanıyor. Google Asistan’ın kısa süre içinde yerini alması beklenen Gemini, özellikle e-posta yönetimi konusunda kullanıcıların verimliliğini artıracak çözümler sunuyor. Gmail, yakında kullanıcılara uzun e-postaları özetleyebilme imkanı sunacak şekilde Gemini entegrasyonunu almaya hazırlanıyor.

Gmail’de Gemini entegrasyonu ile e-posta özetleme dönemi

Android Authority, Gmail’deki Gemini entegrasyonunu bir ekran görüntüsü aracılığıyla gösterdi. Google henüz bu özelliği herkese sunmamış olsa da, site bu özelliği bir şekilde çalışır halde elde etmeyi başardı. Ekran görüntüsünde görüldüğü üzere, e-postanın konu satırının altında bir “Bu E-postayı Özetle” butonu yer alacak.

gmail gemini

Bu butona tıklandığında, e-postanın maddeler halinde özetlenmiş versiyonunu sunan Gemini’nin aşağıdan yukarı kayan penceresi belirecek. Kullanıcılar, sonucu beğenip beğenmeme yoluyla geri bildirimde bulunabilecek ve e-posta özetini panoya kopyalamak için panoya butonuna tıklayabilecek. Özellikle metin miktarı yüksek e-postalar için bu özellik büyük fayda sağlayacak.

Bu özelliğin herhangi bir aksaklık olmadan çalışıyor olması, Google’ın yayın için hazır olabileceğini gösteriyor. Ancak, şirketin Google I/O 2024 etkinliği öncesinde bekleyebileceği düşünülüyor. 14 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleşecek olan yaklaşan etkinlikte, Google; Android 15, Android TV/Google TV, ChromeOS, Wear OS 5 ve Chrome, Gemini dahil diğer hizmetler için ilerlemeleri tam anlamıyla açığa çıkaracak.

İLGİLİ HABERLER