Teknoloji

Google Nexus telefon kılıfları için kişiselleştirme imkanı

Google Nexus telefonları için hazırlanan kılıflara yeni bir seri ekliyor. Bu yeni serideki kılıflar, kullanıcılara telefonlarını korumaktan daha fazlasını vadediyor. Live Cases adını taşıyan kılıflar, telefonlarla etkileşim içine girebiliyor. Bu kılıflara uygun olarak hazırlanan hareketli duvar kağıtları, söz konusu etkileşimlere örnek olarak gösterilebilir. Kılıfta yer alan özel buton ise kullanıcıların belirledikleri bir uygulamayı açmasını mümkün kılıyor.

Kılıflar her bir Nexus modeli için tek bir şekilde geliyor, ancak bu şeklin üstüne yerleştirilebilecekler konusunda da kişiselleştirme yapılabiliyor. Google, kullanıcıların kılıf üstüne bir harita veya fotoğraf bastırmasına izin veriyor ve bu haritaları farklı filtreler veya renk şemalarıyla kişiselleştirebilecek araçları da kullanıcılara sunuyor. Kullanıcıların bu konuda yaptıkları tercihler, kılıfa özel olarak hazırlanan hareketli duvar kağıtlarının görünüşünü de etkiliyor.

google nexus live casesGoogle, yeni kılıflarını 35 dolar karşılığında satıyor. Nexus 5X, Nexus 6 ve Nexus 6P için hazırlanan kılıflar, duvar kağıtlarını telefona NFC yoluyla aktarıyor. Özel uygulama başlatma butonu da NFC aracılığıyla çalışıyor.

Google, canlı kılıfını ilk olarak Nexus 6 için oldukça kısıtlı bir sayıda çıkarmıştı. Ayrıca söz konusu kılıfın Skrillex temalı olması da kılıfın etki alanını daraltmıştı. Google’ın bu sefer işin içine kişiselleştirme imkanını da eklemesiyle birlikte hareketli kılıfların daha geniş bir kullanıcı kitlesine ulaşması muhtemel gözüküyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER