Manşetler

Microsoft’un Windows Phone klavyesi Word Flow iOS’e geliyor

Microsoft Windows Phone tarafında epey popülarite kazanmış olan klavyesini iPhone’a getiriyor. Geçtiğimiz ocak ayında Word Flow’u iOS’e getirme planlarını ilk kez ortaya çıkaran Microsoft, açtığı yeni kayıt sayfasıyla beta test kullanıcılarının çok yakında klavyeyi deneyimleme fırsatı bulacağını belli etmiş oldu. Windows Phone klavyesi gibi, iOS versiyonu da kelimeleri harflere tıklatarak veya üstlerinde parmağı sürükleyerek yazı yazmayı mümkün kılacak, ayrıca kelimeleri de akıllı şekilde tahmin ederek cümleyi herhangi bir harfe tıklatmadan tamamlamayı sağlayacak.

Windows Phone versiyonu Microsoft’un mobil işletim sistemine entegre edilmişken, iPhone’daki muadili doğal olarak bir uygulama şeklinde ve iki yeni özellikle gelecek. Kullanıcılar klavyenin arka planını kendi fotoğraflarıyla özelleştirebilecekler. Bunun yanı sıra tek elle kullanım modu da var. Tek elle kullanımın eklenmesi ilginç bir değişiklik olarak nitelendirilebilir, bu sayede ekranın bir kenarında yay şeklinde görüntülenen klavye sadece bir elin baş parmağıyla yazı yazmayı kolaylaştırıyor.

word flow iosMicrosoft son zamanlarda iOS ve Android’de çeşitli klavye denemeleri yapıyor. Başlangıçta Android için çıkan Hub Keyboard klavye geçtiğimiz hafta iOS’e gelmiş, henüz Türkçe dil desteği barındırmayan bu klavyeyle kullanıcılar dosyalarına ve kişilerine doğrudan klavye üzerinden erişme fırsatı bulmuştu. Ayrıca Microsoft geçen şubat ayında Swiftkey’i de satın alarak birden fazla platformda çalışan klavyelere verdiği önemi göstermişti. Word Flow da şu hâliyle muhtemelen geniş bir Türkçe desteğine sahip değildir, yine de denemek isteyenler Garage sitesindeki beta sayfasından kayıt yaptırabilirler.

İLGİLİ HABERLER