Teknoloji

WhatsApp yakında Favoriler sekmesini kullanıma sunacak

whatsapp web

WhatsApp kullanıcılarının işine yarayacak küçük ancak kıymetli bir özellik üstünde çalışıyor. WABetaInfo sitesinin haberine göre, WhatsApp Android uygulaması içinde bir Favoriler sekmesi test ediliyor.

Kullanıcılar Favoriler sekmesi aracılığıyla erişilebilen listeye sık görüştükleri kişileri ekleyip ihtiyaç duyduklarında bu kişilere hızlı bir şekilde erişebilecek. Oluşturulan liste daha sonrasında ihtiyaçlar doğrultusunda yeniden düzenlenebiliyor.

Bu özellik sayesinde yeni bir sohbet veya arama başlatılacağında kişi listesi içinde isim aramak ya da arama kutusuna isim yazma zorunluluğu ortadan kalkmış olacak. Kısacası WhatsApp’ı tamamen kapsayan bir dokunuş olduğu söylenebilir.

whatsapp favoriler

WhatsApp Favoriler sekmesinin geliştirme sürecinde henüz ilk aşamalarda

Ancak bu özelliğin geliştirme sürecinin henüz ilk aşamalarında olduğumuzu belirtmek gerekiyor. Bu özellik şimdilik test kullanıcılarının tamamına bile açılmış değil. Sadece çok küçük bir grubun özelliği deneyimleyebildiği belirtiliyor.

Dolayısıyla Favoriler sekmesinin tüm kullanıcılara ulaşması için önümüzde daha uzun bir süre var gibi görünüyor. İlk olarak WhatsApp’ın Android uygulamasında bu özelliğin kullanıcılarla buluşması ihtimali de oldukça yüksek.

WhatsApp düzenli olarak yeni özellikler test ediyor. Kısa süre önce çevrimiçi olan kullanıcıların gösterilmesi, testleri devam eden özellikler arasında yer alıyor. Sohbet filtreleri özelliğinin resmi duyurusu yapılırken, Meta AI ile gerçek zamanlı geliştirme özelliğinin de kullanıma açıldığı duyurulmuştu. Henüz bu özelliğin kapsama alanı sınırlı olsa da, WhatsApp kullanıcıları Meta AI’dan basit isteklerle çeşitli yanıtlar alabilecek.

İLGİLİ HABERLER