ManşetlerTeknoloji

Meta’nın sohbet botu Meta AI, WhatsApp’ta test ediliyor

whatsapp grupları

Yapay zeka ile çalışan sohbet botları, yavaş yavaş kullandığımız her uygulamada karşımıza çıkıyor. Bu gruba son olarak WhatsApp da katıldı. Meta’nın Meta AI adını taşıyan sohbet botu artık WhatsApp iOS ve Android uygulamalarında test ediliyor. Bu teste şu an için sadece uygulama dilini İngilizce olarak ayarlayan kullanıcılar katılabiliyor.

Testin sınırlı bir ölçekte gerçekleştirildiğini belirtmekte fayda var. Bu da herkesin Meta AI’ın yeteneklerini şimdiden göremeyeceği anlamına geliyor. Aralarında Hindistan’ın da olduğu belli ülkelerde WhatsApp kullanıcıları Meta’nın sohbet botunu deneyimleyebiliyor. Söz konusu durumun ileride değişeceğini tahmin etmek pek zor değil.

Bazı kullanıcılar Meta AI’ı arama çubuğunda görürken, bazıları da ekranın sağ üst köşesinde Meta AI ikonuyla karşılaşıyor. Bu ikon kamera ve yeni sohbet butonlarının hemen yanında yer alıyor.

whatsapp meta ai

Meta AI, alıştığımız diğer sohbet botlarına benzer bir yapıda çalışıyor. Kullanıcılar Meta AI’ı başlattıklarında onlara gelişigüzel seçilmiş bazı soru önerileri sunuyor. Ancak bu önerilerin seçilmesi gibi bir zorunluluk söz konusu değil.

WhatsApp Meta AI sohbet botunun kapsama alanını genişletebilir

WhatsApp’ın sohbet botunu, Skype’ın yaptığı gibi, tüm konuşmalara entegre edip etmeyeceği şu an için bilinmiyor. Platformda sohbetler uçtan uca şifrelenmiş olduğu için bunu yapmanın biraz zahmetli olabileceği belirtiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER