Teknoloji

WhatsApp yakın zamanda çevrimiçi olan kullanıcıları gösterecek

whatsapp android

WhatsApp dünyanın büyük çoğunluğunda en popüler mesajlaşma uygulaması konumunda. Pek çok insan kişisel veya kurumsal iletişim için WhatsApp’tan yararlanıyor. İletişimin zaman zaman reaktif ihtiyaçların ötesine geçebildiğini düşünen Meta, insanların sohbet başlatma konusunda daha proaktif olmasını istiyor gibi görünüyor. Yeni bir özellik, WhatsApp’ta kısa süre önce çevrimiçi olan kullanıcıları görmeyi mümkün kılacağa benziyor.

WABetaInfo sitesi, WhatsApp’ın beta sürümlerinde proaktif sohbetlere yardımcı olacak pek çok özelliğin izlerine rastladı. Örneğin, uygulama kullanıcılarına sohbet edebilecekleri kişiler önerecek. Sohbetler ekranının alt kısmında kullanıcılara kişi listelerinden konuşabilecekleri kişiler gösterilecek ve bunların çoğunluğunu daha önce sohbet edilmeyen kişiler oluşturacak.

WABetaInfo sitesinin haberine göre, aynı zamanda kısa süre önce çevrimiçi olan kişileri de görmek mümkün hâle gelecek. Bir aramaya kişi eklenirken, son zamanlarda iletişim kurulmayan ancak çevrimiçi olan kişiler gösterilecek. Bu önerilerin kişilerin gizlilik ayarlarına saygılı bir şekilde sunulacağını belirtmekte de fayda var. Kısacası çevrimiçi olma durumunu veya son görülme zamanını gizleyenler, bu öneriler içinde yer almayacak.

whatsapp

WhatsApp uzun zamandır konuşulmayan kişilerden yeniden haber almayı sağlayabilir

WhatsApp’ın bu tarz proaktif iletişim özellikleri sunmasının ilginç bir tercih olduğu söylenebilir. Telegram gibi uygulamalar, uygulamaya yeni bir kişi katıldığında kullanıcılarını ana sohbet ekranı üzerinden bilgilendiriyor. WhatsApp’ta ise böyle bir özellik mevcut değil. Ancak kısa süre önce çevrimiçi olanların gösterilmesi, WhatsApp’ta yakında beklenmeyen mesajların alınabileceği anlamına geliyor.

İLGİLİ HABERLER