Teknoloji

Google Chat kapılarını Microsoft Teams ve Slack’e açıyor

google chat

Google Chat adının taşıyan kurumsal sohbet ve iletişim uygulamasını diğer platformlara açıyor. Bu platformlar arasında Slack ve Microsoft Teams gibi seçenekler yer alıyor. Yeni entegrasyon sayesinde Chat kullanıcıları Slack veya Teams kullanıcılarına uygulamalar arasında geçiş yapmadan mesaj atabilecek.

Ancak bu imkanın sadece Google Workspace abonelerine, yani hizmet için para ödeyen kullanıcılara sunulduğunu belirtmek gerekiyor. Beta testi tamamlanan özelliğin tüm kullanıcılara dağıtımının başladığı açıkladı.

Google Chat kullanıcıların bir uygulama daha indirmesi gerekiyor

Bu entegrasyondan yaralanmanın da biraz zahmetli olduğunu belirtmekte fayda var. Kullanıcıların Chat ve Slack ile Teams arasında köprü işlevi gören Mio isimli ekstra bir uygulama daha kurması gerekiyor. Mio’nun da ekstra bir lisans ücreti talep ettiğini belirtmekte fayda var.

Mio’nun yetenek seti ise oldukça geniş. Etiketleme, dosya gönderme, GIF’ler gibi özellikler tüm mesajlaşma uygulamalarını kapsıyor. Mio sayesinde Google Workspace ve Microsoft 365’in entegre çalışmasını da garanti altına alıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER