Teknoloji

Google Fransa ile vergi konusunda anlaşmaya varamadı

rekabet kurumu google

google fransaGoogle Fransa ile de Birleşik Krallık ile yaptığına benzer bir vergi anlaşmasına varmayı amaçlıyordu. Ancak evdeki hesap çarşıya uymadı. Reuters’e konuşan Fransa Maliye Bakanı Michel Sapin, Google’ın ödemesi gereken 1.6 milyar avroluk geçmişe yönelik vergide bir indirim yapılmayacağını ve bu yönde müzakere bile gerçekleştirilmeyeceğini belirtti.

Sapin açıklamasında “Fransızlar anlaşma yapmaz.” şeklinde konuşurken, Google’ın Paris’teki ofisinde gerçekleştirilen aramanın birkaç yıl önce başlayan soruşturmaların yeni adımlarından biri olduğunu belirtti.

Google ise mevcut yaklaşımıyla da Fransız yasalarına uyduğunu savunmaya devam ediyor. Şirket ülkede gerçekleştirdiği satışları İrlanda üzerinden kayıt altına alarak uluslararası vergi açıklarından faydalanıyor. Ancak Fransa için Google’ın durduğu yerin pek de bir önemi yok gibi gözüküyor.

Yabancı şirketlerin yasal sorumluluklarını yerine getirmediğini savunan Fransız hükümeti, baskıyı gittiği yere kadar sürdüreceğe benziyor. McDonalds da Fransa’nın hedefindeki şirketler arasında yer alıyor. Bu da baskının sadece Google’a özgü olmadığının görülmesi açısından önem taşıyor. İnternet devinin bu yüklü miktardaki cezayı ödemekten kurtulmak için ne yapacağı merak ediliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER