Ulaşım

Tesla Gigafactory için 29 Temmuzda açılış düzenleyecek

tesla gigafactoryTesla’nın “Gigafactory” adını taşıyan batarya üretim tesisi henüz tam anlamıyla hazır olmasa da, bu durum elektrikli otomobil üreticisini tesis için resmi açılış düzenlemekten alıkoymuyor. Tesla Gigafactory için 29 Temmuzda gerçekleştirilecek “büyük açılış” törenine şirketin sadık hayranları ve müşterileri davet edildi.

Davetiye dağıtımı başlasa da, ABD’nin Nevada eyaletindeki tesisin tam anlamıyla hazır olmasının önünde uzun bir zaman olduğu belirtiliyor. Şirketin söz konusu etkinlikte Gigafactory’nin belli bölümlerini göstermekle yetinmesi ihtimaller arasında yer alsa da, henüz bu konunda somut bir işaret veya ipucu verilmiş değil.

Elektrikli otomobil pazarının öncüleri arasında yer alan Tesla’nın Gigafactory’yi görücüye çıkarma konusunda biraz baskı altında olduğu da söylenebilir. Şirketin Model 3 otomobilleri için gelen yoğun talebi karşılayabilmesi için kısa süre içinde otomobil bataryası üretimine başlaması gerekiyor.

Buna ek olarak, 2018 itibarıyla yılda 500 bin otomobil üretme hedefinin gerçekleştirilmesi için de Gigafactory’nin faaliyete geçmesi önem taşıyor. Tesla’nın üretim konusunda takındığı kendinden emin tavır, alıcıları ve yatırımcıları şirketin hedefini gerçekleştirebileceğine ikna etme konusunda etkili olacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER