Teknoloji

Facebook selfie ile kimlik doğrulaması özelliğini kullanmaya başladı

facebook almanya koronavirüs

facebook selfieFacebook selfie ile kimlik doğrulaması yapabileceği bilgisini geçtiğimiz ilkbaharda web sitesinin yardım bölümünde açıklamıştı. Sosyal paylaşım sitesi, bu özelliği kullanmaya başladı. Facebook bu doğrultuda bazı kullanıcılarından kimlik doğrulaması için fotoğraflarını yüklemelerini istiyor.

Facebook, kullanıcılarından fotoğraf yüklemelerini isterken şu ifadeyi kullanıyor: “Lütfen yüzünüzü açık biçimde gösteren bir fotoğrafınızı yükleyin. Bize gönderdiğiniz fotoğrafı, gerekli kontrolleri yaptıktan sonra sunucularımızdan tamamen sileceğiz.

Sosyal paylaşım sitesi, The Verge sitesine gönderdiği açıklamayla selfie ile kimlik doğrulama özelliğini küresel ölçekte kullanmaya başladığını doğruladı. Facebook, böylelikle hesap oluştururken, arkadaşlık talebi gönderirken, reklam ödemelerini ayarlarken, reklam oluştururken veya düzenlerken karşılaşılabilecek şüpheli aktiviteleri engellemeyi hedefliyor. Selfie ile doğrulama sürecinin otomatik olarak ilerlediği belirtilirken, bunun için kullanıcının daha öncesinde Facebook’a kendisine ait bir fotoğraf yüklemiş olması gerektiğinin altı çizildi.

Facebook selfie analizi yaparken giriş izni vermiyor

Facebook selfie ile kimlik doğrulaması süreci devam ederken, ilgili kullanıcının platforma giriş yapmasına izin vermiyor. Facebook süreci maksimum 72 saatte tamamladıktan sonra kullanıcıyla iletişime geçiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER