Teknoloji

Threads için taslak oluşturma ve uygulama içinden kamera başlatma özellikleri test ediliyor

threads

Meta, en yeni sosyal platformu Threads için iki özelliği test ediyor. Instagram’ın tepe yöneticisi Adam Mosseri, testleri başlayan yeniliklerin kullanıcılar tarafından en sık talep edilen özellikler arasında olduğuna dikkat çekti.

Bu deneysel özelliklerden biri taslakları kaydetme yeteneği. Kullanıcılar, yazdıkları bir gönderiyi taslak olarak kolayca kaydedebilecek ve daha sonra mobil cihazlarının ekranını aşağı kaydırarak düzenleyip yayınlayabilecek. Kaydedilmiş bir taslak olduğunda ekranın alt kısmındaki uygulama menüsü yayın simgesini öne çıkarıyor. Şu an için sadece tek bir taslak kaydedilebilirken, bu sayının artırılıp artırılmayacağı belirsizliğini koruyor.

Meta, taslakların yanı sıra uygulama içi kamerayı da test ediyor. Bu özellik sayesinde telefon kamerasını uygulama içinden açmak mümkün olacak ve kullanıcıların fotoğraf ya da video paylaşması kolaylaşacak. Meta CEO’su Mark Zuckerberg, uygulama içi kamerayla çekildiğini belirttiği bir fotoğrafı Threads’te paylaştı.

Meta, bunların deneysel özellikler için başlangıç testleri olduğunu, yani geniş bir sürüme geçmeden önce birçok değişikliğe uğrayabileceklerini ve yalnızca az sayıda kişi tarafından kullanılabileceğini söyledi.

Threads için başka özellikler de test ediliyor

Meta, yeni sosyal ağı için kullanıcıların daha sonra başvurabilecekleri gönderileri kaydetmelerine olanak tanıyan bir yer imi özelliğini de test etmeye başlamıştı. Şirket, Threads ile Facebook arasında çapraz paylaşım yapma yeteneğinin yanı sıra, trend konular özelliğinin de testlerine devam ediyor. Test listesinin önümüzdeki dönemde uzaması sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER