Teknoloji

Windows 10 yüklü cihaz sayısı 600 milyona ulaştı

windows 10Microsoft, Windows 10 yüklü cihaz sayısına ilişkin olarak bu yılki ikinci duyurusunu gerçekleştirdi. Şirket, en güncel işletim sisteminin 600 milyon cihazda kullanıldığını açıkladı. Söz konusu 600 milyon cihaz arasında PC’ler, tabletler, Xbox One konsollar, HoloLens başlıklar, Surface Hub cihazları ve hatta telefonlar da bulunuyor.

Geekwire sitesinde yer alan habere göre, söz konusu bilgi şirketin yıllık hissedar toplantısında CEO Satya Nadella tarafından paylaşıldı.

Microsoft, en yeni Windows sürümünü 2018 itibarıyla 1 milyar cihaza ulaştırmayı hedeflemişti. Ancak şirket bu hedeften geçtiğimiz yıl itibarıyla vazgeçmiş ve 1 milyar cihazın iddialı bir hedef olduğunu kabul etmişti. 1 milyara ulaşmanın ne kadar zaman alacağı konusunda bir şey söylemek pek kolay olmasa da, Windows 10’a ücretsiz yükseltme teklifinin sona ermesinin ardından büyümenin yavaşlaması dikkat çekiyor.

Microsoft geçtiğimiz mayıs ayında en yeni işletim sistemi sürümünün 500 milyon cihazda yüklü olduğunu açıklamıştı. Şirket, kısa bir süre önce ise Windows Phone ile ilgili planlarını rafa kaldırdığını doğrulamıştı. Dolayısıyla 1 milyar cihaza ulaşma hedefinde Microsoft’un mobil kanadından pek fazla yardım görmeyeceğini söylemek yanlış olmayacaktır.

Microsoft’un Windows 10 için oluşturduğu yeni plan işliyor gibi görünüyor

1 milyar cihaz hedefinde revizyona giden Microsoft, Windows 10 için oluşturduğu yeni planı uygulama konusunda sıkıntı yaşamıyor gibi görünüyor. Şirketin 2017’nin haziran ayının sonu itibarıyla 550 milyon, eylül ayının sonunda ise 575 milyon cihaza ulaşmayı hedeflediği belirtiliyor. Kasım ayının sonunda 600 milyon cihaza ulaşmak, söz konusu hedeflerle örtüşüyor.

İLGİLİ HABERLER