Teknoloji

Facebook Messenger yeni ana ekran tasarımıyla mesajlaşmayı tekrar merkeze alıyor

facebook messengerFacebook Messenger iOS ve Android uygulamaları için hazırlanan yeni güncelleme, mesajlaşmayı yeniden uygulamanın merkezine alan daha sade bir tasarımı beraberinde getirecek. Facebook yöneticisi David Marcus, uygulamadaki değişimin Messenger’ı hem arkadaşlar hem de şirketlerle iletişim kurmak için bir merkeze dönüştürme amacıyla yapıldığını belirtti.

Yenilenen ana ekran, hâli hazırda pek çok kullanıcının görmeye devam ettiği ana ekran tasarımına kıyasla daha sade olmasıyla dikkat çekiyor. Ekranın üst kısmında bulunan sekmeler üzerinden Mesajlar, Aktif ve Gruplar sekmesine erişilebiliyor. Bu sekmelerin hemen altında ise Snapchat Hikayeleri’nin Messenger versiyonu olan Messenger Day bölümü yer alıyor. Ardından ana sayfada mesajlar kronolojik olarak sıralanıyor.

Ekranın altındaki araç çubuğunda ise herhangi bir değişiklik yapılmamış Ana Ekran, Aramalar, Kişiler ve Oyunlar ikonları araç çubuğunda sıralanıyor. Araç çubuğunun tam ortasında ise kamerayı aktif hâle getiren deklanşör tuşu bulunuyor. Facebook’un yenilenen Messenger tasarımında kullanılmayan unsurları arkaya atmaya izin vermemesi, kullanıcılar açısından biraz üzücü bir tercih olarak nitelenebilir.

Facebook Messenger yeni tasarımı kısa süre içinde kullanıcılarla buluşacak

Facebook Messenger’ın yenilenen arayüz tasarımının dağıtımı kısa süre içinde başlayacak. Yeni tasarımın Messenger’ın aktif kullanımını artırıp artırmadığını görmek içinse biraz beklemek gerekecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER