Teknoloji

Microsoft OneNote’un tasarımını tüm cihazlarda tutarlı hâle getiriyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

onenoteMicrosoft OneNote’un Windows 10, Mac, iOS, Android ve web versiyonları için bir güncelleme duyurdu. Bu güncellemeyle birlikte erişilebilirlik artırılırken çeşitli platformlar arasında daha tutarlı bir kullanım deneyimi sunuluyor.

Yenilenen uygulamada gezinti büyük oranda basitleştiriliyor. Microsoft tüm kontrolleri ekranın sol tarafına yerleştirilmiş bir dizi menüye topluyor, böylelikle bölümler, defterler ve sayfalara uygulama içinde tek bir yerden erişilebiliyor. Buna ek olarak, yeni tasarım esas bilgiyi merkeze yerleştiriyor, yazılım devi bunun özellikle öğrencilerin dikkatinin dağılmasını önleyeceğini söylüyor.

Erişilebilirlik tarafında ise Microsoft’un klavye kısayollarını geliştirdiğini, böylelikle programı hareket noksanlığı çekenler için daha kolay kullanılabilir hâle getirdiğini görüyoruz. Bunun yanı sıra görme özürlüler için geliştirilmiş ekran okuyucularıyla OneNote’u kullanmak da daha kolay hâle gelecek.

Son olarak, OneNote tüm cihazlarda aynı görünümü ve işlevleri sunuyor, böylelikle ister web uygulamasında isterseniz telefonda notlar alın, her zaman aynı görünüme sahip bir kullanıcı arayüzünden yararlanacaksınız.

Yeni uygulama güncellemesinin önümüzdeki birkaç hafta içinde kullanıcılara sunulması bekleniyor.
İLGİLİ HABERLER