Eğlence

Apple Podcast’ler iOS 15 ile yeni özellikler kazanıyor

apple podcast'ler

Apple Podcast’ler uygulaması, iOS 15 ile birlikte yeni paylaşım ve kişiselleştirilmiş öneri özelliklerine kavuşuyor. Artık kullanıcılara Şimdi Dinle sayfasında beğendiklerine benzer başka içerikler de önerilecek. Burada kullanıcılar aynı podcast’in farklı bölümlerini veya içerik sahibinin başka podcast’lerini de bulabilecek.

Konuya göre yapılan önerilerin gösterildiği alanda da kullanıcılar yeni bölümlerle karşılaşacak. Örneğin, Kitaplar kategorisinden çok sayıda podcast dinleyenler Sanat veya Tasarım gibi bölümlerden de önerilerle karşılaşabilecek. Kişiselleştirilmiş öneriler de Podcast’ler uygulamasının kullanıcılarına sunulmaya başladı. Ancak bu öneriler ilk etapta bazı ülkelerde aktif olacak. Türkiye şimdilik bu ülkeler arasında yer almıyor.

iOS 15 ile birlikte pek çok uygulamaya eklenen “Sizinle Paylaşıldı” özelliği Podcast’ler uygulamasında da yerini alıyor. Kullanıcılar mesaj yoluyla kendilerine gönderilen kanalları veya içerikleri “Sizinle Paylaşıldı” başlığı altında görebilecek.

Apple Podcast’ler uygulamasının kullanıcılarının “Sizinle Paylaşıldı” bölümünü görebilmeleri için kendilerine Mesajlar uygulaması üzerinden bir podcast veya kanal bağlantısı gönderilmiş olması gerekiyor. İlgili mesaj silindiğinde de bu bölüm ana ekrandan kayboluyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER