Teknoloji

Galaxy S22 Plus sızıntıları kafa karıştırıyor

galaxy s22 plus

Katlanabilir ekranlı akıllı telefonlarını tanıtan Samsung, 2022 model amiral gemileri için de hazırlanmaya başlamışa benziyor. Galaxy S22 serisiyle ilgili haberler bir süredir etrafta dolaşıyor. Serinin “ortanca” telefonu Galaxy S22 Plus hakkındaki sızıntılar ise biraz kafa karıştıran türden.

Samsung’un S22 Plus’ta S21 Plus’a kıyasla daha küçük bir pili tercih edeceği söyleniyor. 4800 mAh kapasiteli pilin yerini 4500 mAh kapasiteli pilin alacağı iddia ediliyor. Benzer bir kapasite düşüşünün standart S22 için de uygulanacağı konuşuluyor.

Samsung’un S21’de 6.2 inç olan ekran büyüklüğünü S22’de 6.1 inçe indireceği daha önce gündeme gelmişti. Benzer bir yaklaşımın S22 Plus’ta da geçerli olacağı söyleniyor. S21 Plus’ta 6.7 inç olan ekran büyüklüğünün 6.5 inçe ineceği iddia ediliyor. Ön kameranın ekran üzerindeki deliğe yerleştirileceği belirtilirken, 10 megapiksel ön kameranın değişmeyeceği söyleniyor.

Arka kamera tarafında ise bazı iyileştirmeler olacak gibi görünüyor. Ana kamera görevini 50 megapiksel Samsung ISOCELL GN5 sensörün üstleneceği, bu sensöre 12 megapiksel ultra geniş açılı kameranın eşlik edeceği belirtiliyor. Telefoto kameranın çözünürlüğü 10 megapiksele inecek olsa da, 3x hibrit zum yerine 3x optik zum desteğinin bulunacak olması dikkat çekiyor.

Galaxy S22 Plus hakkında çıkan haberlerde ekran ve pilin küçülecek olması hayal kırıklığı yaratsa da, kamera sistemiyle ilgili konuşulanlar olumlu gibi görünüyor. Bu olumlu ve olumsuz noktaların S22 Plus’taki dağılımını görmek içinse 2022’yi beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER