Teknoloji

Samsung Galaxy S21 serisi için One UI 4 Beta programını açıyor

galaxy s21 one ui 4 beta
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung, Galaxy S21 serisi için One UI 4 Beta programının başladığını duyurdu. Şirketin belirttiğine göre, Android 12 tabanlı bir arayüz olan One UI 4, kullanıcılara mobil deneyimlerinde birçok açıdan denetim sunan yeni ve daha gelişmiş özelleştirme ve gizlilik özellikleri sunuyor.

One UI 4 Beta programı, kullanıcılara One UI 4’ün yükseltilmiş özelliklerini resmi olarak piyasaya sürülmesinden önce deneme imkânı sağlayacak. Galaxy S21, Galaxy S21 Plus ve Galaxy S21 Ultra cihazları olan belirli bölgelerdeki kullanıcılar cihazlarındaki Samsung Members uygulaması üzerinden beta programına kayıt yaptırabilecek. Henüz Galaxy S21 Ultra üzerindeki Samsung Members üzerinde bir başvurunun açıldığını görmediğimizi belirtelim.

Samsung, katılımcıların One UI 4’ün tasarımını ve yeni özelliklerinin ön izlemesini yaparak geri bildirim gönderebileceklerini belirtiyor. Samsung, bu yılın sonuna kadar dağıtıma sunacağını belirttiği nihai ve optimize edilmiş güncelleme öncesinde, One UI 4 kullanıcı deneyimine son halini vermek için beta programından topladığı bilgileri kullanacak.

Samsung One UI 4 için öne çıkan özellikler

Samsung’un One UI 4 kullanıcı arayüzü, basitleştirilmiş ve akıcı etkileşim sunan temiz ve zarif tasarımıyla Galaxy akıllı telefonlar için bütüncül bir mobil deneyim sağlayacak. One UI 4 Beta katılımcıları, kendileri için ideal mobil deneyimi tasarlamalarına olanak tanıyan kapsamlı özelleştirme yeteneklerini ve gizlilik kontrollerini deneyimleyebilecek. Samsung, katılımcıların kişisel ihtiyaçlarına uyum sağlayabilen ve kendilerini ifade etmelerine olanak tanıyan bir deneyim yaşayacaklarını dile getiriyor.

One UI 4 sayesinde kullanıcılara her aşamada özelleştirme seçenekleri de sunuluyor. Zengin tema seçenekleriyle kullanıcılar ana ekran, simgeler, bildirimler, duvar kağıdı gibi birçok unsur için yapılandırma araçlarına erişebiliyor, cihazlarının görünümü ve işlevselliği üzerinde diledikleri ayarları uygulayabiliyor. Yeniden tasarlanan ve iyileştirilen widget’lar da birçok noktada kapsamlı özelleştirme imkanı sağlıyor. Kullanıcılar ayrıca daha geniş bir emoji yelpazesine tek bir noktadan kolayca erişebiliyor ve daha zengin iletişim deneyimlerinin keyfine varmak için seçenekler arasında zahmetsizce dolaşabiliyor.

Ayrıca yeni One UI 4 arayüzü, ayarlarının nasıl özelleştirildiğini ve daha kişiselleştirilmiş bir mobil deneyim için verilerinin tam olarak nasıl kullanıldığını kullanıcıların daha kolay anlamasına olanak tanıyan gelişmiş gizlilik ve koruma işlevleri de sunuyor. Kullanıcılar uygulamaların kamera ve mikrofon kullanımı izinleriyle ilgili aldıkları uyarılar sayesinde, erişim vermek istemedikleri durumlarda izinleri anında devre dışı bırakabiliyor. One UI 4 ayrıca Android 12’nin izin seçeneklerinin kapsamını da genişletiyor ve kullanıcıların yalnızca son 24 saat değil, son yedi gündeki izin geçmişlerini görüntülemelerini sağlıyor. Bu arada kullanıcılar hem izinlerinin hem de uygulamalarının mevcut veri kullanım miktarını görüntüleyebiliyor.

İLGİLİ HABERLER