Teknoloji

Apple Vision Pro’nun sevkiyat ve üretim hedeflerinde değişikliğe gitti

youtube apple vision pro

Apple Vision Pro ile karma gerçeklik başlığı pazarına adım atmış ve gelecek yolculuğunda yeni bir kulvara girmişti. Vision Pro piyasaya çıktığı dönemde büyük ilgi görse de, aradan geçen yaklaşık iki ay sonunda bu ilginin korunamadığı anlaşılıyor. Apple ürünleriyle ilgili isabetli analiz ve öngörüleriyle tanınan analist Ming-Chi Kuo, şirketin teslimat öngörülerini ve buna bağlı olarak üretim siparişlerini aşağıya çektiğini belirtti. Daha önce 750 ila 800 bin olduğu söylenen teslimat hedefi, 400 ila 450 bin olarak güncellendi.

Apple’ın henüz Vision Pro’yu ABD dışında piyasaya sürmediğini belirtmek gerekiyor. Bu da karma gerçeklik başlığının ABD’deki satışlarının da şirketin öngördüğünden daha hızlı şekilde düştüğünün işareti olarak yorumlanıyor. ABD’deki satış grafiği nedeniyle Apple’ın Vision Pro’ya diğer ülkelerde gelecek talep konusunda da daha muhafazakar bir tavır içine girdiği anlaşılıyor.

Vision Pro, mart ayının başında ABD’de piyasaya çıktığı dönemde hem teknoloji dünyasında hem de genel olarak dünya kamuoyunda büyük ilgi görmüş, sosyal medya platformları Vision Pro ile ilgili paylaşımlarla dolmuştu. Bu ivme şu an itibarıyla ortadan kaybolmuşa benziyor.

Apple Vision Pro yol haritasını gözden geçiriyor

İ

Apple’ın Vision Pro için belirlediği yol haritasında da değişikliğe gitmeye hazırlandığı söyleniyor. Bu doğrultuda şirketin 2025’te yeni bir Vision Pro çıkarmayacağı iddia ediliyor. Apple’ın 2025’te Vision Pro satışlarını 2024’te düşmesini öngördüğü de konuşulanlar arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER