Teknoloji

AnTuTu’ya göre Eylül 2018’in en iyi Android telefonları

asus rog phone

Bizim de incelemelerimizde benchmark uygulamasını kullandığımız AnTuTu, geride kalan eylül ayına ait en iyi 10 Android akıllı telefon listesini açıkladı. Asus’un ROG Phone‘u hızı aşırtılmış CPU’lu Snapdragon 845 platformu sayesinde ilk sırayı almayı başardı. Bu telefonda Snapdragon 845’in dört büyük çekirdeği, 2.8 GHz yerine 2.96 GHz’de çalışıyor.

İkinci sırada ise Xiaomi Black Shark var. Bu telefon bir önceki ayın listesinin tepesinde bulunuyordu. Hemen ardından OnePlus 6 yakın takipte; neredeyse saf Android deneyimi ve yazılım optimizasyonları sayesinde üçüncü sırayı almayı başardı.

Liste vivo NEX S, Xiaomi Mi 8, Oppo Find X, Samsung Galaxy Note 9, Asus ZenFone 5Z, Xiaomi Mi Mix 2 şeklinde devam ediyor. En ucuz Snapdragon 845 telefonu olan Pocophone F1 ise onuncu sırada yer buluyor.

antutu eylül 2018 en iyi akıllı telefonlar

Listenin Snapdragon 845 işlemcili telefonlar tarafından domine edilmesi çok da şaşırtıcı sayılmaz. Ancak Huawei’nin Kirin 980 yonga setli Mate 20 Pro, Mate 20, Mate 20 X ve Mate 20 RS Porsche Design modellerinin tanıtılmasıyla birlikte durum değişecektir.

Göz önünde bulundurmakta fayda var; listede yer alan telefonların en az 1000 biriminin üstünde en yeni V7 versiyonu koşuldu ve sonuçlar da uygulama üzerinden kullanıcılar tarafından yapılan tüm benchmark testlerinin ortalamasından alındı. Buna ek olarak, daha önceki sıralamada sadece Çin pazarına özel cihazlar yer alırken, bu sıralama tüm dünyayı kapsıyor.

İLGİLİ HABERLER