Manşetler

Huawei Mate 20 X Ön İnceleme: Oyun konsollarına güçlü alternatif

huawei mate 20 x ön inceleme
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Huawei’nin Mate 20 serisinin lansmanında bir de oyun odaklı Huawei Mate 20 X modelini tanıtacağına dair dedikodulara son birkaç haftadır tanık oluyorduk. Huawei, etkinliğin sonunda “bir büyük sürpriz daha var” diyerek Mate 20 X’i gösterdi.

Sahip olduğu 7.2 inçlik ekranıyla Huawei Mate 20 X gerçekten devasa bir akıllı telefon. Ne var ki, sahip olduğu ince ekran çerçevesi sayesinde telefonun büyüklüğü, eskinin 6.5 inç ekranlı akıllı telefonlarıyla hemen hemen aynı seviyede bulunuyor. İnce profili ve yeteri kadar sürtünmeye sahip cam yüzeyi sayesinde telefonu tek elle tutup kullanmak da büyük bir sorun olmuyor.

Huawei Mate 20 X‘in büyük ekranında Full HD+ çözünürlüğe yer verilmiş. Bu durum yakından bakıldığında piksellerin biraz daha gözle görülür hâle gelmesine neden oluyor. Yine de, görsellik açısından bu durum çok fazla dikkat çekici olmayacak, optimum deneyim sunulacaktır.

Mate 20 X’in ekranının üstünde, Mate 20’de olduğu gibi 24 megapiksel selfie kamerası için ayrılmış küçük bir çentik bulunuyor. Geri kalan kısmı tamamen ekran oluşuyor. Bu durum tam ekranda görünümde çentiğin işgal ettiği alanın çok küçük olması demek. Böylelikle oyun oynarken veya film izlerken, mümkün olan en fazla görüntüleme alanından yararlanabilirsiniz.

huawei mate 20 x ön inceleme

Ekran tarafında Mate 20’nin izinden giden Mate 20 X, parmak izi okuyucusu tarafında da onu takip ediyor. Ekrana yerleşik parmak izi sensörü yerine arkaya yerleştirilmiş bir parmak izi okuyucusu mevcut. Kamera tarafında ise Mate 20 Pro’yu takip ettiğini, Leica teknolojili 40, 20 ve 8 megapiksellik sensörlerin yerleştirildiğini görüyoruz.

Tabii ki, Mate 20 X‘in iddialı olduğu taraf oyun. Herhangi bir aksesuara sahip olmadan, bu kadar büyük boyutlu gövdeye sahip, telefonu oyun kumandasıyla yakın seviyede bir rahatlıkla kavrayıp istediğiniz oyunu oynayabilirsiniz. Huawei’nin lansmanda gösterdiği özel kumanda aksesuarı sayesindeyse, Mate 20 X Nintendo Switch’e benzeyen, ona meydan okuyan bir cihaza dönüşüyor. Zaten Huawei de bu telefonuna öyle güveniyor ki, onu Nintendo Switch ile karşılaştırmaktan geri kalmadı.

Cihazın her iki kısa kenarına yerleştirilmiş hoparlörleri bulunuyor. Lansmandan sonra tam anlamıyla deneyimleme imkanı bulamadık, ancak fena ses çıkarmıyor gibi görünüyor. Üstelik bunlar kenarlarda tam ortalanmadığı için parmaklarınızla çıkışı kapatma gibi bir durum da söz konusu olmayacaktır.

Kullanıcı arayüzüne baktığımızda ise, oyunların toplandığı özel bir oyun merkezi bulunuyor. Google Play’den indireceğiniz oyunları rahatlıkla, konsol tadında oynayabilirsiniz. Oyun dışında, film izlemek için de Mate 20 X fazlasıyla yeterli bir cihaz gibi görünüyor.

Öte yandan Mate 20 X, büyük ekranında Galaxy Note serisindeki cihazlar gibi kalemle çizim yapma ve not alma imkanı da sunuyor. Lansmanda oyun özellikleri ön plandaydı, bu kalem desteğini deneyimleme imkanı bulamadık. Kalem de, ayrı olarak satılıyor. Bunu dikkate aldığımızda, Mate 20 X’in üretkenlikten daha çok eğlence için tasarlanmış bir cihaz olduğunu söyleyebiliriz. Kalem desteği ise sunulan ek bir avantaj oluyor.

İLGİLİ HABERLER