Manşetler

Oppo Find X tanıtıldı: Çentiksiz ekran, motorlu kameralar

oppo find x
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:
oppo find x
Görsel: The Verge

2018 model akıllı telefonlarının en önemli eğilimlerinden bir tanesi, ekranı gövdenin mümkün olduğu kadar büyük bir bölümüne yerleştirmek. Bu uğurda iPhone X’da olduğu gibi çentikli ekran tasarımlarını sıklıkla görüyoruz. Oppo’nun, daha önce sızan, bugün de Paris’te duyurusunu gerçekleştirdiği Oppo Find X modeliyse, popüler tasarım fikirlerini birtakım ince detaylarla birleştiriyor. Böylelikle 6.4 inç büyüklüğündeki ekranı, tek elle rahatlıkla tutulabilecek bir gövdeye sığdırmayı başarıyor.

Oppo Find X’in tasarımı, alan kullanımı bakımından oldukça verimli ki, Çinli şirket telefonun ekran-gövde oranının yüzde 92.25 olduğuna vurgu yapıyor. Üstelik bunu yaparken çentikli ekran da kullanmıyor. Bu durum bazı tüketicileri fazlasıyla memnun edecek gibi görünüyor.

Find X’in tasarımının en ilgi çekici yanlarından bir tanesi de kamera sistemi. Telefon kapalı veya kamera uygulaması açık değilken, kamera tamamen saklı biçimde duruyor. Find X’i açık duruma getirip kamera uygulamasını açtığınızda, telefonun üst kısmının motorlu yapı sayesinde tamamen yukarı kalktığını göreceksiniz. Böylelikle 25 megapiksel ön kamera, üç boyutlu yüz tarama sistemi, aynı zamanda 16 megapiksel ve 20 megapiksel çözünürlüklü çift arka kamera sistemi otaya çıkacak. Kamera uygulamasını kapattığınızda bu yapı tekrar telefon gövdesinin içine geri dönecek. Oppo, kameranın sadece 0.5 saniyede açıldığına dikkat çekiyor.

oppo find x
Görsel: The Verge

Oppo Find X, görünüş açısından Samsung Galaxy S9 Plus’a da oldukça benziyor. Bunda kavisli kenarların ve yuvarlatılmış köşelerin büyük etkisi bulunuyor. Parlak ve canlı OLED paneli de 1080p çözünürlük sunuyor. Telefonun hem ön hem de arkası kavisli camla kaplı.

Saklı kamera sistemi ve kavisli ekran sayesinde Oppo, ekranın telefonun çok üst kenarına kadar ulaşmasını sağlıyor. Ön kamera için çentik oluşturulmasına gerek kalmıyor. Geçen hafta tanıtılan Vivo Nex de benzer ekran tasarımına sahipti. Ancak o telefonda ön kamera, telefonun üst kısmından küçük bir çerçeve içinde ortaya çıkıyor. Oppo ise daha farklı bir sistemle, ön ve arka kameraların tamamını gizliyor.

Find X’te herhangi bir tür parmak izi doğrulama sistemi yer almıyor. Ne geleneksel parmak izi okuyucusu ne de Nex’teki gibi ekrana gömülü sistem kullanılmıyor. Bunun yerine sistem, üç boyutlu yüz taramadan yararlanıyor, bunun için açılır kamera sistemi kullanılıyor. Telefonu açıp kilit ekranında yukarı sürüklediğinizde, telefonun üst kısmı yukarı hareket ediyor, yüzünüzü tanıyor ve ekran kilidi açılıyor. The Verge, tüm bu işlemin oldukça hızlı şekilde yapıldığını söylüyor.

Görsel: The Verge

Eşsiz tasarımı dışında, Oppo Find X 2018 model üst sınıf Android telefonun gereksinimlerini barındırıyor. Qualcomm Snapdragon 845 işlemci, 8 GB RAM, 256 GB dahili hafıza başlıca özellikler olarak sıralanıyor. 3730 mAh kapasiteli pil, Oppo’nun VOOC hızlı kablolu şarj sistemini destekliyor. Ayrıca bu telefon çift SIM kart desteğine sahip.

Find X’te Android 8.1 Oreo çalışıyor. Üstündeyse Oppo’nun Color OS arayüzü bulunuyor. iOS ve Samsung’un Android arayüzünden bazı izler taşıyan Color OS, saf Android’den farklı görünüyor.

Oppo, bu telefonu Çin’in ve çeşitli Asya ülkeleri dışında dışında Kuzey Amerika ve Avrupa pazarlarında da satmayı planlıyor. Şu an için Çin’de siparişler açılıyor. Fiyatı tam olarak belli olmasa da, benzer teknik özelliklere sahip Android telefonlardan daha ucuza satılacağı söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER