Teknoloji

Oppo Find X tam ekranlı telefon yarışında Vivo NEX’e meydan okuyacak

oppo find x
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

oppo find xGeçen hafta tanıtılan Vivo NEX sayesinde yüzde 91.24 gibi devasa ekran-gövde oranına sahip olan bir telefonla tanışmıştık. Bu orana ulaşmak için Vivo, selfie kamerasını açılır hâle getirip üst kenara yerleştirmişti. Ayrıca parmak izi okuyucusu da ekrana gömülmüştü. Oppo, yeni tanıtacağı telefonla bunun altında kalmayacak gibi görünüyor.

Oppo, yarın yeni bir akıllı telefonun duyurusunu gerçekleştirecek. Bu telefon yüzde 93.8 gibi yüksek bir ekran-gövde oranına sahip olmasıyla adından söz ettirecek gibi görünüyor.

Oppo Find X adını taşıyan bu telefonla ilgili önemli bir ipucu Çin’in Twitter’ı olarak nitelendirilen web sitesi Weibo üzerinden paylaşıldı. Paylaşılan fotoğrafta cihazın ekranının ön yüzün ne kadarını kapsayacağına dair değer de veriliyor. Buna da cihazın yandan çekilmiş görüntüsü eşlik ediyor. Böylelikle ekran hakkında da fikir elde edilebiliyor.

oppo find x

Ekranın alt kısmı olduğunu düşündüğümüz bölümde az genişlikte bir kenar bulunuyor. Oppo, ekranın köşelerinin kavisli olduğunu söylüyor. Bu açıdan Galaxy S9 ve Galaxy S9 Plus’ın ekranına benzer bir görünüme sahip olacaktır.

Cihazın teknik özellikleri hakkında herhangi bir bilgi bulunmuyor. Devasa ekranının tam boyutu, çözünürlüğü, işlemcisi gibi detayları bilmiyoruz. Ancak Vivo Nex’i takip edeceğini düşündüğümüz bu telefonda da muhtemelen ekrana yerleştirilmiş parmak izi okuyucu ve Snapdragon 845 işlemci yer alacaktır.

Oppo’nun telefonunda açılır kamera yer alıp almayacağını da 19 Haziran Salı günü, yani yarın gerçekleşecek etkinlikte görme fırsatını elde edeceğiz.

İLGİLİ HABERLER