Manşetler

Vivo NEX tanıtıldı: Çentiksiz çerçevesiz ekran, açılır ön kamera mekanizması

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Vivo son zamanlarda akıllı telefon pazarının dikkat çekici şirketleri arasında bulunuyor. “İlk olma” konusundaki agresif tutumu, gözlerin Çinli üreticiye çevrilmesini sağlıyor. Hi-Fi ses desteği sunma, en ince kasaya sahip cihazı üretme, telefona 8 GB RAM ekleme ve parmak izi tarayıcısını ekranın içine yerleştirme gibi konularda ilk olan şirket, bu tavrını en yeni akıllı telefonu Vivo NEX ile sürdürüyor. Tamamen çerçevesiz bir ekrana sahip olan telefon, ön kamerası için kullanılan sıra dışı mekanizmayla da bakışları üzerinde toplayacak gibi görünüyor.

Telefonun üst kenarından yükselen ön kamera kurulumu, akıllı telefonun ana satış noktası olacak gibi görünüyor. Yüzde 91.24’lük ekran-kasa oranı da bir hayli etkileyici olsa da, bu orana ulaşılmasında da temel faktör olarak ön kamera konusunda atılan cesur adım öne çıkıyor. Ön kamera mekanizması sayesinde ekrana çentik yerleştirmeye de gerek kalmıyor.

vivo nexNEX’in ekranının tamamen çerçevesiz olmasını sağlayan bir diğer faktör ise tüm ekrandan bir hoparlör olarak yararlanmayı sağlayan Ekran Ses Dağıtım Teknolojisi oluyor. Bu teknolojinin varlığı sayesinde telefona ayrıca bir ahize yerleştirmeye gerek kalmıyor. Vivo genellikle ön tarafa yerleştirilen ortam ışığı ve yakınlık sensörlerinin konumu konusunda bilgi vermese de, bunların da ekranın altına yerleştirilmiş olması muhtemel görünüyor.

NEX’in kalbinde Qualcomm Snapdragon 845 yonga seti bulunuyor. Bu yonga setine 8 GB RAM ve 256 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. Telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi ise 4000 mAh kapasiteli pili veriyor. Android 8.1 Oreo üstüne kurulu Funtouch OS 4.0 işletim sistemini taşıyan telefonda 6.59 inç Super AMOLED ekran bulunuyor. Söz konusu ekran kullanıcılara 2160 x 1080 piksel FHD+ çözünürlük sunuyor.

8 megapiksel çözünürlüklü ön kamera yerleştirildiği mekanizma itibarıyla dikkatleri üstüne toplasa da, telefonun arka kamera yetenekleri de oldukça etkileyici. Cihazın arkasında 12 ve 5 megapiksel çözünürlüklü iki lensten oluşan bir kamera kurulumu bulunuyor. Bu kamera kurulumu, sahne tanıma özelliğine de sahip. Telefonun yapay zekâ yetenekleri ise sadece sahne tanımayla da sınırlı kalmıyor. NEX’te Jovi adını taşıyan bir dijital asistan da bulunuyor. Samsung’un dijital asistanı Bixby ile benzer yeteneklere sahip Jovi, tıpkı Bixby gibi, özel bir tuşla aktif hâle getirilebiliyor.

Vivo NEX ilk etapta Çin’de satışa sunulacak. Fiyatı konusunda şimdilik bilgi verilmeyen cihazın diğer ülkelerde piyasaya sürülüp sürülmeyeceği ise henüz bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER