Manşetler

Xiaomi Mi 8 ekrana yerleştirilmiş parmak izi okuyucusuyla gelecek – Video

xiaomi mi 8
Xiaomi Mi 8 olduğu iddia edilen modelde ekrana yerleştirilmiş parmak izi okuyucusu bulunuyor

Xiaomi Mi 8 modelinin geleceği bir süredir konuşuluyor. Son sızıntı bu Android telefonun yeni yeni yaygınlaşmaya başlayan ekran içi parmak izi okuyucusuyla geleceğini gösteriyor.

Xiaomi’nin gelecek nesil amiral gemisi akıllı telefonuyla ilgili dedikodular ortalıkta dolaşmaya başladı. YouTube’a yüklenen bir videoda, Mi 8 adını taşıyan bu cihazın ekrana yerleştirilmiş parmak izi okuyucusu barındıracağını gösteriyor.

Mi 8, geçen yıl çıkan Mi 6 modelinin takipçisi olacak. Nedeni nedir bilinmiyor, ancak dedikodular Xiaomi’nin Mi 7’yi atlayacağını işaret ediyor. Xiaomi’nin Mi 6’dan beri çıkardığı Mi Mix 2 ve Mi Mix 2S gibi, her ikisi de daha büyük ekran taşıyan iki farklı üst sınıf akıllı telefonu bulunuyor. Muhtemeldir ki, yeni bir amiral gemisi telefon için karar verilmeden önce, farklı özellikler için denemeler yapılıyor.

Çinli Android telefon üreticisinin amiral gemisi ürünü için planladığı diğer özelliklerin arasında üç boyutlu yüz tanımayla ekran kilidi açma, Snapdragon 845 işlemci, 8 GB’ye kadar RAM, 64 GB dahili hafıza ve 4000 mAh kapasiteli, kablosuz şarj özellikli pil de bulunuyor.

Video çok kısa, bu nedenle kullanıcı arayüzü hakkında fazla bir ipucu vermiyor. Yine de, kullanıcının ekran üstüne parmağını dokundurarak ekran kilidini açtığını görüyoruz. Ayrıca videoda, Xiaomi’nin Android telefonları için özel olarak geliştirdiği MIUI kullanıcı arayüzünün dokuz numaralı versiyonu da görünüyor.

Ekrana yerleştirilmiş parmak izi teknolojisi henüz çok yeni ve emekleme aşamasında bulunuyor. İlk örneklerini Vivo X20 ve Huawei Porsche Design Mate RS gibi modellerde görmüştük.

İLGİLİ HABERLER