Manşetler

Xiaomi Mi Mix 2S tanıtıldı: 5.99 inç ekran, Snapdragon 845 işlemci

xiaomi mi mix 2s

xiaomi mi mix 2s2018’in merakla beklenen telefonlarından biri olan Xiaomi Mi Mix 2S ile ilgili ipuçları ve sızıntılar bir süredir etrafta dolaşıyordu. Çerçevesiz ekran modasının öncüsü olan Mi Mix’in en yeni versiyonu sonunda resmen gözler önüne çıktı.

Akıllı telefonun seramik kasasını 7000 Serisi alüminyum tamamlıyor. Mi Mix 2S’in en belirleyici özelliklerinden biri olan 18:9 görüntü oranına sahip AMOLED ekranı ise 5.99 inç büyüklüğünde. 2160 x 1080 piksel çözünürlüklü ekranın üzerinde herhangi bir çentik bulunmuyor. Ekran, 2.5D kavisli camla korunuyor. Akıllı telefonun ön kamerası, daha önceki modellerde olduğu gibi ekranın altındaki çerçeve yerleştirilmiş.

Xiaomi’nin en yeni akıllı telefonunun kalbinde Qualcomm Snapdragon 845 yonga seti bulunuyor. Bu yonga setine eşlik edecek bellek ve dahili depolama alanı konusunda ise kullanıcıların önünde farklı seçenekler yer alıyor. 6 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanı, 6 GB GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanı ile 8 GB RAM ve 256 GB dahili depolama alanı seçeneklerinden biri tercih edilebilecek.

Xiaomi Mi Mix 2S kamera özellikleriyle dikkat çekiyor

Kamera, Xiaomi’nin Mi Mix 2S lansmanında üzerinde önemle durduğu noktalar arasında bulunuyor. Akıllı telefonun arkasında 12 megapiksel çözünürlüklü, biri geniş açılı diğeri ise telefoto, iki lensten oluşan bir kamera kurulumu yer alıyor. Optik görüntü sabitleme yeteneğine sahip arka kameralar, yapay zekâ yardımıyla kamera ayarlarını ortamdaki ışığa göre yapabiliyor. Yapay zekâ telefona bokeh efektli fotoğrafların çekilmesinde de yardımcı oluyor. Para birimi ve yazıları da algılayabilen kamera teknolojisi, para birimleri arasında gerçek zamanlı olarak dönüştürme yapabiliyor.

Her iki kamerada da Sony’nin IMX363 sensörü bulunuyor. Mi Mix 2S’in kamerasıyla portre modu fotoğraf çekimin yanı sıra, slow-motion ve süper slow-motion video kaydı gerçekleştirilebiliyor. Xiaomi tanıtım etkinliğinde telefonunun DxOMark’tan fotoğraf çekimi konusunda 101 puan aldığını belirtmeyi de ihmal etmedi. Ekranın altına yerleştirilen 5 megapiksel çözünürlüklü ön kamera ise f/2.0 diyagram genişliğine sahip.

Xiaomi Mi Mix 2S, kutusundan Android 8.0 işletim sistemiyle çıkıyor. Bu işletim sistemini Xiaomi’ye ait MIUI 9.5 kullanıcı arayüzü tamamlıyor. Xiaomi, Çin’deki kullanıcıları için telefona kendi dijital asistanı XiaoAI’yı da yerleştirmiş. Akıllı telefon Google’ın artırılmış gerçeklik platformu ARcore’u da destekliyor.

Enerjisini 3400 mAh kapasiteli pilden alan Mi Mix 2S, seramik kasaya rağmen kablosuz şarj desteği sunmasıyla dikkat çekiyor. Qualcomm Quick Charge 3.0 desteğine sahip telefonda USB-C girişi yer alıyor. Mi Mix 2s, kulaklık jakı barındırmıyor.

Xiaomi Mi Mix 2S 3 Nisan’da satışa sunulacak

Xiaomi Mi Mix 2s, Çin’de bugün itibarıyla siparişe açılacak. Akıllı telefon, 3 Nisan itibarıyla raflarda olacak. Dünya genelinde 223 bölgede 43 farklı bantı destekleyecek telefonun diğer ülkelerdeki çıkış takvimi konusunda şimdilik somut bir bilgi verilmiş değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER