Manşetler

Black Shark oyun telefonu tanıtıldı: Snapdragon 845 işlemci, likit soğutma sistemi

black sharkXiaomi’den aldığı destekle adını duyuran Black Shark, uzun süredir beklenen oyun telefonunu sonunda resmen gözler önüne çıkarttı. İlk etapta sadece Razer ile rakip olmuş gibi görünen şirketin rakipleri arasına oyun telefonunu yakında tanıtacak olan Nubia da eklenecek.

Yuvarlatılmış hatlarıyla dikkat çeken akıllı telefonda 18:9 görüntü oranına sahip 6 inçlik bir ekran bulunuyor. Bu ekran 2160 x 1080 piksel çözünürlük sunuyor. 403 ppi piksel yoğunluğu ise Razer Phone’un 515 ppi piksel yoğunluğunun biraz altında kalıyor.

Ancak Xiaomi desteğinin de beraberinde bazı avantajlar getirdiğini unutmamak gerekiyor. Akıllı telefonda 2.8 GHz hızında çalışan bir Qualcomm Snapdragon 845 yonga seti bulunuyor. Bu yonga setine eşlik edecek belleğin kapasitesi konusunda kullanıcılar 6 ve 8 GB seçenekleri arasında tercihte bulunabilecek. 6 GB versiyonda 64 GB, 8 GB versiyonda ise 128 GB dahili depolama alanı sunulacak.

Akıllı telefonda ana materyal olarak alüminyum tercih edilirken, arka panelin X harfi şeklindeki görünümü dikkat çekiyor. Şirketin yeşil renkli neon logosu da arka panelde kendisini hemen gösteren unsurlar arasında bulunuyor. Telefonun arkasında biri 12, diğeri ise 20 megapiksel çözünürlüklü iki lens bulunuyor. Ana sensör işlevini 12 megapiksel çözünürlüklü sensör görüyor. Kamera kurulumuna çift tonlu LED flaş ve düşük ışıklı ortamlarda daha iyi kareler yakalamayı sağlayan “Karanlık Işık Güçlendirme Teknolojisi” eşlik ediyor. Telefonun önünde ise 20 megapiksel çözünürlüklü kamera bulunuyor.

Oyun deneyimini üst seviyeye taşımak için cihaza yerleştirilen likit soğutma sistemi ise telefonun ilgi çeken özellikleri arasında bulunuyor. Bu sistem sayesinde oyun oynarken bile telefonun ısınması engelleniyor. Çift hoparlör ve yüksek kaliteli mikrofon da oyun kalitesini artırmak için cihaza yerleştirilen bileşenler olarak öne çıkıyor. 4000 mAh kapasiteli pil ise Qualcomm Quick Charge 3.0 teknolojisiyle hızla şarj edilebiliyor. Telefon kutusundan Android 8.1 Oreo yüklü olarak çıkıyor.

Black Shark, Kutup Gecesi ve Gök Grisi adını taşıyan renk seçenekleriyle ilk etapta sadece Çin’de satışa sunuldu. 6 GB RAM’e sahip versiyonun fiyat etiketinde 2999 yuan (1961 TL), 8 GB RAM’li versiyonun fiyat etiketinde ise 3499 yuan (2290 TL) yazıyor. 179 yuan (119 TL) ödeyenler, özel oyun kumandasına sahip olabiliyor.

İLGİLİ HABERLER