Teknoloji

Black Shark’tan akıllı yüzük sürprizi

black shark

Xiaomi’nin çatısı altındaki Black Shark, akıllı oyun telefonlarıyla tanınan bir marka. Ancak marka 2022’den beri bir oyun telefonu çıkarmış değil. Şirketin telefon pazarından ayrıldığına dair dedikodular uzun süredir etrafta dolaşsa da, bu konuda resmi bir doğrulama gelmemişti. Uzun süredir sessizliğini koruyan marka, bu sessizliği sürpriz bir ürünle bozdu ve bir akıllı yüzük tanıttı.

Black Shark’ın Weibo hesabı aracılığıyla yapılan paylaşımda akıllı yüzüğün Oura Ring ve Samsung Galaxy Ring’e bir hayli benzer olduğu görülüyor. Black Shark’ın yüzüğü, Çin’de 599 yuan (2745 TL) karşılığında satılacak. Bu fiyatın alternatiflere kıyasla çok daha uygun olduğunu belirtmekte fayda var.

Black Shark’ın akıllı yüzüğü öncelikle egzersiz yönetimine ve uyku sırasında sağlık takibine odaklanacak. Şirketin Weibo paylaşımlarında yüzüğün adım sayma, katedilen mesafe ve sarfedilen enerjiyi ölçme gibi özelliklerinden bahsediliyor. Kullanıcılar koşu, yürüme ve bisiklet modlarından birini seçebiliyor.

black shark

Yüzüğün uyku takibi özellikleri kalp atış hızı, HRV ve diğer parametreler çerçevesinde uyku kalitesini de ölçebiliyor. Akıllı yüzüğün diğer sağlık yetenekleri konusunda ise şimdilik net bir bilgi verilmiş değil.

Black Shark akıllı yüzüğünü Çin dışına Xiaomi markasıyla çıkarabilir

Sadece 2.2 mm kalınlığındaki akıllı yüzük, şarj kutusuyla birlikte 180 güne varan bir pil ömrü sunuyor. İlk olarak Çin’de piyasaya çıkacak olan akıllı yüzüğün küresel ölçekte satışa sunulup sunulmayacağı ise şu an için belirsizliğini koruyor. Bu açılımın Xiaomi markasıyla yapılması da sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER