Teknoloji

Sony’den PS5 fiyatlarına zam

sony ps5 amazon

Sony PS5‘in satış fiyatına çok sayıda ülke ve bölgede zam yapıyor. Popüler oyun konsolu Avrupa, İngiltere, Kanada, Avustralya, Japonya, Çin ve Meksika’da zamlı fiyatlarla satılacak. PS5’in Avrupa satış fiyatı yüzde 10, İngiltere satış fiyatı ise yüzde 6 oranında artırılırken, ABD’de zammın söz konusu olmadığı belirtildi.

Sony Interactive Entertainment CEO’su Jim Ryan, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Küresel çapta yüksek enflasyon oranları görüyoruz. Buna ek olarak; kurlarda gözlenen ters trendler de hem müşterileri etkiliyor hem de pek çok endüstride baskı yaratıyor. Bu zorlu ekonomik koşullar nedeniyle Avrupa, Orta Doğu, Afrika, Asya-Pasifik ve Latin Amerika’daki belli pazarlarda ve Kanada’da PlayStation 5’in tavsiye edilen satış fiyatını artırmak zorunda kaldık.”

PS5’in zamlı fiyat tarifesi, Japonya dışında kalan ülkelerde hemen geçerli olacak. Japonya’da ise fiyat artışı 15 Eylül itibarıyla uygulanacak.

Sony PS5 fiyatlarını artırırken, bazı pazarlarda tedarik sorununun hâlâ sürdüğünü de doğruladı. Jim Ryan, PS5’in tedarik durumunu iyileştirmenin şirketin önceliklerinden biri olduğunu belirtirken; mümkün olduğunca çok kişinin PS5’in getirdiklerinden yararlanabilmesi için çalıştıklarının altını çizdi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER