Eğlence

Sony’den PS5 Pro oyunlarına “PS5 Pro Enhanced” işareti gelecek

playstation 5 pro

Sony, “PS5 Pro Enhanced” adı verilen yeni bir etiketleme sistemi ile, PS5 Pro konsolunun sunması beklenen gelişmiş özellikleri tam anlamıyla destekleyen oyunları belirginleştirecek. InsiderGaming tarafından görülen belgelere göre, bu etiket, oyunların PS5 Pro’nun sunduğu yeni yeteneklerden faydalandığını oyun severlere bildirecek.

PS5 Pro’nun sunduğu yenilikler oyunlara nasıl yansıyacak?

Bu yeni etiketleme sistemi sayesinde, belirli oyunlar PS5 Pro’nun grafik modunu kullanarak, PSSR ile 4K çözünürlüğe yükseltme, sabit 60fps kare hızı ve geliştirilmiş veya eklenmiş ışın izleme (ray-tracing) gibi özellikler sunacak. Ayrıca, hem sabit hem de değişken yenileme hızına sahip oyunlarda daha yüksek çözünürlük sağlayacağı belirtiliyor.

“Trinity Enhanced” olarak iç adlandırılan bu etiket, PS4 Pro neslindeki “PS4 Pro Enhanced” etiketine veya Xbox serisindeki “X|S” etiketine benzer bir işlev görecek. Bu etiketler, yeni sistem için özel olarak grafik yükseltmeleri yapılan oyunları işaret ederken, geliştirmelerin tam olarak ne olduğunu belirtmiyor.

PS5 Pro ile ilgili dolaşan söylentilere göre, konsol 2024’ün sonunda piyasaya sürülecek ve bu, geçtiğimiz kasım ayında piyasaya sürülen daha küçük PS5‘in yayınlanmasından yaklaşık bir yıl sonra gerçekleşecek. Standart PS5 modeline kıyasla, PS5 Pro’nun ışın izleme performansı dört katına kadar artırılabilir, orijinal konsolun CPU’sunun saat hızı yüzde 10 daha yüksek olabilir, bellek yüzde 28 daha hızlı ve render performansı yüzde 45’e kadar iyileştirilmiş olabilir.

PS5 Pro’nun gelişmiş özelliklerinden tam olarak yararlanan oyunların öne çıkarılması, oyun deneyimini daha da ileriye taşıyacak bir gelişme olarak görülüyor. Oyuncular, hangi oyunların yeni konsolun sunduğu teknolojik gelişmelerden faydalandığını daha net bir şekilde görebilecek ve bu sayede yatırımlarının karşılığını en iyi şekilde alacaklar. Sony’nin bu yenilikçi adımı, oyun sektöründe yeni bir kalite standardı oluşturma potansiyeline sahip.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER