Teknoloji

Sony Xperia 1 VI’da kameralar değişmeyecek

sony xperia 1 v sony xperia 1 vi

Sony Xperia 1 VI önümüzdeki dönemin beklenen telefonlar arasında yer alıyor. Daha önce çıkan haberlerde telefonun seleflerinden farklı bir ekrana sahip olacağı ve uzun süredir tercih edilen 21:9 görüntü oranından vazgeçileceği söylenmişti. Ekranın biraz kısalması ve genişlemesi beklenirken, Sony’nin 4K ekran çözünürlüğünden vazgeçebileceği de belirtilmişti.

Sony’nin yeni telefonunda kamera sistemini yenileyebileceği de konuşulanlar arasında yer alıyordu. Ancak yeni bir dedikodu, bunun olmayacağının işaretini veriyor. Weibo’da yapılan paylaşımlarda, Xperia 1 VI’nın selefiyle aynı kameraya sahip olacağı belirtiliyor.

Bu da akıllı telefonda ana kamera görevini 48 megapiksel çözünürlüklü sensörün üstleneceği anlamına geliyor. 12 megapiksel telefoto kamera ve yine 12 megapiksel ultra geniş açılı kameranın da sistemi tamamlayacağı belirtiliyor.

Sony Xperia 1 VI kamera deneyimini yapay zeka ile iyileştirebilir

Kamera donanımı aynı olsa da, bu yazılımsal anlamda değişikliklerin yapılmayacağı anlamına gelmiyor. Bu yazılımsal değişikliklerin de fotoğraf ve video kalitesinde ciddi bir iyileşme sağlaması muhtemel görünüyor. Ancak donanımsal anlamda bir fark görülmüyor.

Xperia 1 VI ile yapay zeka tabanlı kamera iyileştirmelerinin yapılması da beklentiler arasında yer alıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER