Teknoloji

Sony PlayStation VR2 üretimini stok fazlası nedeniyle durdurdu

sony playstation vr2

Sony PlayStation VR2 sanal gerçeklik başlığını geçtiğimiz yıl şubat ayında piyasaya sürmüştü. Bloomberg’in haberine göre, elinde 2 milyon stok fazlası bulunan Sony, bu stokları eritmek için üretimi durdurma kararı aldı.

ABD fiyatı 549 dolar olarak belirlenen PlayStation VR2, PlayStation 5 ile birlikte kullanılabiliyor. IDC’nin verilerine göre, sanal gerçeklik başlığının satışları çıkışından itibaren her çeyrek geriliyor.

Bloomberg, içerik eksikliğinin satışlardaki düşüşün önemli faktörlerinden birini olduğunu belirtiyor. PlayStation VR2, aralarında Horizon Call of the Mountain, Gran Turismo 7 ve Resident Evil serisinin üyelerinin de bulunduğu bazı oyunları destekliyor. Ancak 549 dolarlık fiyatıyla PlayStation 5’ten daha pahalı bir ürün olan PlayStation VR2’den daha fazlası bekleniyor. Bloomberg, Apple ve Meta’nın da sanal gerçeklik başlığıyla benzer içerik sorunları yaşadığına dikkat çekiyor.

Sony’deki son işten çıkarmaların, şirketteki yeni VR oyunlarının geliştirme sürecini etkilediği de konuşulanlar arasında yer alıyor. Şirket Londra stüdyosunu ve Horizon Call of the Mountain’ı geliştiren Firesprite stüdyosunu kapatmıştı. İşten çıkarmaların yaklaşık 900 kişiyi etkilediği ve bunun da şirketin toplam iş gücünün yüzde 8’ine tekabül ettiği belirtiliyor.

Sony PlayStation VR2 için PC desteği test ediliyor

Sony PlayStation VR2 ile uyumlu içeriklerin sayısını artırmak için çeşitli adımlar atıyor. Bu doğrultuda PC desteğini test etmeye başlayan şirket, PlayStation VR2 sahiplerine PC’de ek oyunlara erişim imkanı sunacağını duyurmuştu. PlayStation VR2’nin PC oyunlarına yönelik desteğinin kapasitesi belirsizliğini koruyor. Ancak bu yılın sonlarına doğru bu imkanın kullanıma sunulması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER